Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Hírek

2021. Április 01. 10:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség, police

Embercsempész a rács mögött

Embercsempész a rács mögött

A bíróság a Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa nyomán letartóztatásba helyezte azt a 31 éves férfit, aki négy török állampolgárt kísérelt meg Németországba csempészni anyagi ellenszolgáltatás fejében.

A férfi cseh hatósági jelzéssel ellátott gépkocsiját 2021. március 28-án este Balassagyarmat belterületén rendőri ellenőrzés alá vonták. Az autót a 31 éves, magyar állampolgárságú, de cseh tartózkodási hellyel is rendelkező férfi vezette, rajta kívül azonban a gépjárműben utast is találtak a rendőrök, akik magyarországi belépési és tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek, személyazonosságukat török személyi igazolvánnyal igazolták.

A letartóztatott magyar férfi egy ezidáig be nem azonosított személlyel megbeszélve korábban Vecsésen vette fel gépkocsijába a férfiakat, akikről maga is tudta, hogy illegálisan tartózkodnak az országban, és Magyarország elhagyásához sem rendelkeznek megfelelő dokumentumokkal. Az utasok úticélja Németország lett volna. A gyanúsított először Balassagyarmatra fuvarozta, ahol egy parkolóban kitette őket, amíg ő a szlovák-magyar átkelőhelyre ment annak érdekében, hogy az országból való kilépés feltételeit ellenőrizze. A rendőri intézkedésre akkor került sor, miután visszament a török állampolgárokért, akik ismételten beszálltak a kocsijába.

A gyanúsított a négy utasának az államhatár illegális átlépéséhez kísérelt meg segítséget nyújtani, fejenként 1000 euro ütötte volna a markát, ha a tervezett célállomásra, Drezdába érnek.

Az ügyészi indítvány alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája az embercsempészés bűntett kísérletével gyanúsított férfi letartóztatását a jelenlétének biztosítása, valamint a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 13:29, péntek | Helyi

Kábítószert birtokolt a járművezetéstől eltiltott férfi

A 24 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki a pásztói rendőrök, valamint szabálysértési eljárást is kezdeményeztek vele szemben.

2021. Április 16. 12:41, péntek | Helyi

Lányával ment lopni az anya – letartóztatásba került

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 32 éves nőnek a letartóztatását,

2021. Április 15. 15:15, csütörtök | Helyi

Ittasan kötötte el a buszt a fiatalkorú lány

A fiatalkorúak ügyeiben eljáró Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a fiatal lány ellen, aki ittasan betörte egy busz ablakát, és azzal többszáz métert közlekedett is Mátraterenyén.

2021. Április 15. 15:07, csütörtök | Helyi

Engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszereket otthonában

Az 56 éves ecsegi férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.