Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2024. Április 26. 08:21, péntek | Helyi sport
Forrás: MTI-ZÁGRÁB

Cselgáncs Eb - Pupp Réka bronzérmes.

Cselgáncs Eb - Pupp Réka bronzérmes.

Az 52 kilogrammos Pupp Réka bronzérmet nyert a zágrábi olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

Az olimpiai kvótás helyen álló, 2021-ben Eb-harmadik Pupp a harmadik helyért kiírt mérkőzésen Ajdan Valijevával szállt szembe, aki 18 évesen a kontinenstorna egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta azzal, hogy eljutott az éremcsatákig. Az azeri versenyző a felnőtt mezőnyben eddig mindössze egy kisebb versenyen állhatott dobogóra, méghozzá tavaly Perth-ben.
Első találkozójukon a 18 World Tour-medálnál tartó, olimpiai ötödik magyar dzsúdós diktálta a tempót, és egy perc után vazaarit kapott egy alábújós válldobásra. Másfél perccel később pedig már véget is vetett az egyoldalú küzdelemnek, mivel egy belső horogdobásra még egy vazaarit ítélt a bíró, ami már ippongyőzelmet jelentett.
Az Atomerőmű SE 27 éves sportolója a 2021-es, lisszaboni kontinenstorna után másodszor lett harmadik, egyben megszerezte a magyar cselgáncssport 55. Eb-bronzérmét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:34, vasárnap | Helyi sport

Giro d\'Italia - Narváez nyerte az első szakaszt, Valter a kilencedik.

Jhonatan Narváez nyerte szombaton a Giro d\'Italia országúti kerékpáros körverseny nyitószakaszát, melyen a mezőny egyetlen magyar indulója, Valter Attila kilencedik lett.

2024. Május 05. 08:21, vasárnap | Helyi sport

TCR World Tour - Michelisz egy 3. és egy 11. hellyel az összetett élén maradt.

A szombaton rendezett első futamon a harmadik helyről rajtolva harmadikként is ért célba a címvédő Michelisz Norbert a túraautós TCR World Tour idei szezonjának második állomásán.

2024. Május 05. 08:08, vasárnap | Helyi sport

Labdarúgó NB I - A felcsúti vereségével a Kisvárda közelebb került a kieséshez.

Az éremért, illetve nemzetközi kupaszereplésért küzdő Puskás Akadémia 4-2-re nyert otthon a Kisvárda ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi sport

Labdarúgó NB I - Újabb hazai vereségével a Mezőkövesd lesz az utolsó.

A már biztos kieső Mezőkövesd hazai pályán 2-1-re kikapott a Zalaegerszegtől a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának szombati játéknapján; ezzel eldőlt, hogy a borsodiak végeznek az utolsó helyen az élvonalban.