Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2024. Április 26. 08:10, péntek | Helyi sport
Forrás: MTI-BELGRÁD

Ökölvívó Eb - Lakos Regina döntős.

Ökölvívó Eb - Lakos Regina döntős.

A 70 kilogrammban szereplő Lakos Regina bravúros teljesítménnyel megnyerte elődöntőjét és bejutott a fináléba csütörtökön a belgrádi ökölvívó Európa-bajnokságon.

A magyar öklöző a negyeddöntőben kezdte meg szereplését a tornán és a montenegrói Tamara Radunovic ellen a lehető legminimálisabb különbséggel tudott győzni úgy, hogy egy pontozónál nyert, míg négynél döntetlen volt a meccs eredménye.
A csütörtöki elődöntőben a fehérorosz Arina Danyilcsik várt rá, akit az első menetben egyértelműen sikerült meglepnie. A meccset a fehérorosz igyekezett irányítani, de a magyar bal egyenesekkel, bal-jobb kombinációkkal rendre megállította riválisát, aki az első három percben nem találta Lakos bokszának az ellenszerét. A szakaszban egyértelműen a magyar sportoló volt a jobb és ezt négy pontozó is így látta.
A folytatásban Lakos sokáig eredményesen folytatta addigi bokszát, az idő előrehaladtával azonban kissé fáradni látszott és ellenfele ekkor már többször talált. A menet megítélésben nem volt egyetértés a pontozók között, ketten a magyart, hárman a fehéroroszt látták jobbnak, ami azt jelentette, hogy Lakos vezetett az utolsó menet előtt.
A harmadik három percben a magyar sportoló óriásit küzdött, s noha láthatóan elfáradt, igyekezett feltartóztatni a fehérorosz rohamait. Ugyan egy alkalommal számoltak rá, de végül segédpontokkal, 4-3-as megosztott pontozással diadalmaskodott és készülhet a fináléra.
A csütörtöki elődöntők során korábban Lakotár Hanna (54 kg) kikapott és így bronzérmes, míg a folytatásban Hoffmann Réka (+81 kg), Bernáth Attila (51 kg), Virbán Gábor (54 kg) és Kovács Richárd (63,5 kg) lép ringbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi sport

Labdarúgó NB I - Újabb hazai vereségével a Mezőkövesd lesz az utolsó.

A már biztos kieső Mezőkövesd hazai pályán 2-1-re kikapott a Zalaegerszegtől a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának szombati játéknapján; ezzel eldőlt, hogy a borsodiak végeznek az utolsó helyen az élvonalban.

2024. Május 04. 08:45, szombat | Helyi sport

Kumho FIA TCR World Tour.

Ehrlacher 1-2-re vezet a Cyan Racing előtt a szoros időmérőben.

2024. Május 04. 08:35, szombat | Helyi sport

Giro d\'Italia - Valter a mezőny egyetlen magyarja, Pogacar a toronymagas favorit.

Valter Attila személyében egyetlen magyar indul a szombaton rajtoló 107. Giro d\'Italia országúti kerékpáros körversenyen, amelynek toronymagas esélyese a szlovén Tadej Pogacar.

2024. Május 04. 08:21, szombat | Helyi sport

Női Vuelta - Vas Blanka két helyet visszacsúszott összetettben.

Vas Blanka a 102. helyen ért célba a női Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny hatodik szakaszán, ezzel összetettben két pozíciót visszacsúszva az 54. helyen áll.