Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2022. November 24. 11:04, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Bátonyterenyén is \"Kiállok érted!\"

Bátonyterenyén is \

Az emberkereskedelem és a prostituálttá válás elleni küzdelem jegyében egy fikciós történet bemutatásával prevenciós előadást tartottak Bátonyterenyén az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

A Belügyminisztérium által finanszírozott és az Országos Rendőr-főkapitányság által szervezett, a Láthatáron Csoport és a KV Társulat által színpadra állított „Kiállok Érted” című előadás egy komplex társadalom-érzékenyítő program, amelynek 2022. november 23-án Bátonyterenye adott otthont.

A bűnmegelőzési tárgyú rendezvényt 10 órai kezdettel dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, és Oláh-Paulon László rendőr alezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője nyitotta meg.

Az előadás elsődleges célcsoportjai a gyermekotthonokban élő fiatalok, illetve a velük foglalkozó szakemberek. A darab és a hozzá kapcsolódó feldolgozó program elsősorban a prostituálttá válás és a szexuális kizsákmányolás veszélyeire hívja fel a figyelmet egy lakásotthonból elszökött lány történetén keresztül. A közönség soraiban középiskolás diákok, lakásotthonokban élő fiatalok, gyermekvédelemmel foglalkozó szakemberek és rendőrök foglaltak helyet.

A tanulságos és gondolatébresztő elődás osztatlan sikert aratott, amelyet követően a szakemberek a gyermekekkel drámapedagógiai foglalkozás keretében közösen dolgozták fel a színdarabból megismert történetet, ahol megoldásokat kaphattak az áldozattá válás elkerülésére, a helyes döntések meghozatalára.

…hogy ne váljanak áldozattá!

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 08:50, csütörtök | Helyi

Tűzhalál Cserháthalápon

Kedden délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Nógrád megyei Cserháthalápon tűz keletkezett.

2022. December 08. 08:44, csütörtök | Helyi

Önként bevallott 324 milliónyi áfát a mobiltelefon-kereskedő

Egy mobiltelefonokat értékesítő cég áfabevallásában belföldiként tüntette fel külföldi beszerzéseit. Az ellenőrzés után 324 millió forintot vallott be önként.

2022. December 08. 08:25, csütörtök | Helyi

Közös szolgálatban a Télapóval

A szécsényi rendőrökkel közös közúti ellenőrzés tartott a Mikulás.

2022. December 07. 10:27, szerda | Helyi

Mosolyt csalt a Télapó a beteg gyerekek arcára

Idén is meglátogatta a Mikulás a tűzoltók jóvoltából azokat a gyerekeket, akik betegségük miatt nem tölthették otthon ezt a napot. Tűzoltóautón érkezett ma a Télapó a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház és a balassagyarmati Dr.