Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Május 27. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: police

Közlekedésbiztonsági előadások

Közlekedésbiztonsági előadások

A nógrádszakáli és a nagylóci gyerekek is felkészültek a balesetek megelőzésére.

A Szécsényi Rendőrkapitányság főelőadója látogatott el a napokban a nógrádszakáli és nagylóci általános iskolába, valamint a nagylóci óvodába. Gemer Gabriella címzetes rendőr százados a vakáció előtti utolsó hetekben interaktív prezentációval elevenítette fel a tanulók és a gyermekek balesetmegelőzési ismereteit, a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait.

A rendhagyó foglalkozásokon közel száz fő iskolás és óvodás vett részt, akik a láthatósági eszközök fontosságáról, a kerékpárok kötelező közlekedésbiztonsági felszereléseiről és tartozékairól, valamint a kresz szabályairól megszerzett ismereteikről beszéltek.

Az előadás végén a gyerekek a Nógrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság által felajánlott láthatóságot segítő eszközöket – fényvisszaverő öntapadós matricákat, karkötőket – vehettek át, amelyekkel a gyalogos és a kerékpáros közlekedés biztonságosabbá tehető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.

2024. Május 02. 11:18, csütörtök | Helyi

ingatlan.com: áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet.

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re.

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.