Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Minden mozdíthatót ellopott!

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

A Ságújfalun élő férfi a településen április 25. és 27. között egy hétvégi házként használt épületbe ment be a bejárati ajtót betörve. A lakásba bejutva némi akadályba ütközött a helyiségek átkutatása során, mivel azok ajtaja is kulcsra volt zárva. Az elkövetőt mindez nem tartotta vissza, a konyha ajtaját ugyanis lábbal berúgta, majd onnan egy gázpalackot, míg a fürdőszobából a csaptelep elfordítható kifolyó csövét lopta el, több mint ötvenezer forint kárt okozva.

Mint kiderült, nem ez volt a 30 éves férfi első bűnös ténykedése ennél a háznál. Még április elején is lopott onnan, közel százötvenezer forintnyi eszközt. Akkor a házhoz tartozó kamrába, nyári konyhába és a garázsba jutott be erőszakkal, ez utóbbiba úgy, hogy a lakatfogó pántot levágta. Ekkor több műanyag hordót, elektromos fűnyírót, gázpalackot, hosszabbítót, kerékpárkereket sőt, még egy citerát is ellopott.A férfi bűnlajstromára írhatók a lakóhelyén elkövetett további lopások is. Még előző év decemberében egy lakatlan ház nyári konyhájának ajtaját feszítette ki, majd onnan csaptelepet, míg a le nem zárt fészerből és padlásról számos edényt vitt el közel kétszázezer forint értékben. Ezt követően idén februárban az elkövető egy ságújfalui ház udvaráról lopott el egy 40 ezer forintot érő férfi kerékpárt.

A férfit a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és előállították, majd a nyomozók lopás bűncselekmények elkövetése miatt hallgatták ki.

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 17. 08:00, péntek | Helyi

Viharos péntek!

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat.

2024. Május 17. 07:06, péntek | Helyi

A Nap körül keringenek a bolygók

481 éve, 1543. 05. 17-én történt, hogy Nikolaus Kopernikusz lengyel csillagász megjelentette könyvét, mely szerint a Nap körül keringenek a bolygók.

2024. Május 16. 15:45, csütörtök | Helyi

Szerbiában elfogtak egy férfit, aki az elnök megölésével fenyegetőzött.

Elfogtak egy zombori férfit csütörtökön, aki a közösségi médiában Aleksandar Vucic köztársasági elnök meggyilkolásával fenyegetőzött - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.