Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.

A férfi április 23-án este Salgótarján belterületén egy bérház előtt gyalogolt, amikor felfigyelt egy ott parkoló kisteherautóra, amelynek hátsó, raktér felé nyíló ajtaja résnyire nyitva volt. A férfi kinyitotta, és a rakodótérben elhelyezett többféle édességből, valamint tisztálkodó- és tisztítószerekből közel négyszázezer forint értékben lopott.Pár nappal később szintén a vármegyeszékhelyen ugyancsak egy nyitva hagyott autót rámolt ki, céges dokumentációkat, több mint másfél millió forintot, laptopot és más értékes elektronikai cikket lopott el. A salgótarjáni nyomozók azonban hamar a tolvaj nyomára bukkantak és elfogása után előállították a rendőrkapitányságra, ahol lopás miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették. A férfi a bűncselekmények elkövetését elismerte, az ellopott céges iratokat és elektronikai eszközöket a nyomozók megtalálták és lefoglalták, azt a tulajdonosnak visszaadták.A nyomozás során megállapították, hogy a férfi a cselekményét nem egyedül követte el, közreműködött egy ismerőse is, aki az ellopott édesipari és vegyipari termékek eladásában is segédkezett, őt a nyomozók még keresik, elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 17. 08:00, péntek | Helyi

Viharos péntek!

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat.