Városlista
2022. október 1, szombat - Malvin

Hírek

2022. Augusztus 12. 10:39, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Zaklatta a kiskorút és annak családtagjait is

Zaklatta a kiskorút és annak családtagjait is

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves salgótarjáni férfivel szemben, aki az interneten megismert kiskorú lányt és szüleit a visszautasítását követően hónapokon keresztül zaklatta.

A vád szerint a férfi és az akkor 17 éves lány az interneten ismerkedtek meg 2021. januárjában. Online csevegő alkalmazáson beszélgettek egymással, személyes találkozóra nem került sor. Egy hónappal később a lány meg akarta szakítani vele a kapcsolatot, azonban ezt a vádlott nem fogadta el. Közösségi oldalakon kereste fel a lányt, először a saját személyes profilját használva, majd különböző álneveken új profilokat hozott létre és ezeken keresztül üzent neki: trágár hangvételű leveleiben többször életveszélyesen megfenyegette, bántalmazását, szexuális bűncselekmények elkövetését helyezte kilátásba.

A vádlott a lány szüleit is felkereste ezen álprofilokkal, szidalmazta őket, a házaspár és gyermekeik megverésével, „megleckéztetésével”, erőszakos cselekmények kilátásba helyezésével, megölésével fenyegette őket.

Ezen üzenetek a sértettekben komoly félelmet keltettek.

A férfi saját közösségi profilján túl még további 26 álprofilt használt az üzenetküldések során.

Az ügyészség a férfi ellen három rendbeli, személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó cselekménnyel fenyegetve, folytatólagosan elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat, melyben indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki vele szemben.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

A felfüggesztett szabadságvesztésről közérthetően:

http://ugyeszseg.hu/10-masodperc-1-jogi-ismeret-a-felfuggesztett-szabadsagvesztes/

Balassagyarmat, 2022. augusztus 12.

Nógrád Megyei Főügyészség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 30. 15:10, péntek | Helyi

KÖZÖSEN SALGÓTARJÁN KÖZBIZTONSÁGÁÉRT

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai és Salgótarján Megyei Jogú Város Képviselő-testülete 2022. szeptember 28-án közbiztonsági fórum keretében egyeztetett a megyeszékhely közbiztonsági helyzetének főbb kérdéseiről.

2022. Szeptember 30. 14:55, péntek | Helyi

Európai uniós támogatásból valósul meg a Balassi Bálint Megyei Könyvtár energetikai korszerűsítése

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. december 27. napján támogatási kérelmet nyújtott be a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett TOP-6.5.1-16 kódszámú, „Önkormányza

2022. Szeptember 30. 13:22, péntek | Helyi

Drónnal mindent látnak a rendőrök

A Nógrád megyei rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében drón segítségével ellenőrizték a 21-es számú főút bátonyterenyei szakaszát.

2022. Szeptember 30. 10:33, péntek | Helyi

Fiktív őrző-védő céget szűrt ki a vizsgálat

A NAV kockázatelemzés után kezdett vizsgálni egy társaságot, amely havonta nagy összegű számlát fogadott be őrzés-védelmi tevékenységről és távfelügyeleti szolgáltatásról. Az ellenőrzés megállapította, hogy valós szolgáltatásn