Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2022. November 07. 09:10, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

Visszatérő tolvaj

Visszatérő tolvaj

A salgótarjáni nyomozók őrizetbe vették azt a 25 éves salgótarjáni férfit, aki november elején egy garázsból több mint százezer forint értékben lopott el különböző tárgyakat. A férfi rovásán azonban több is volt.

A salgótarjáni lakos 2022. november elején a megyeszékhelyen lévő garázs ajtaján lévő lakatot lefeszítette és onnan három kerékpárt, valamint kerítéselemeket, dísztárcsákat, gumiabroncsokat és vashordókat lopott el. Ezt követően a 25 éves férfi ismét visszatért a garázshoz és onnan kézi kiskocsit, valamint összekötegelt vezérdrótot és további értékeket vitt magával, így a lopással a sértettnek közel 110.000 forint kárt okozott. A salgótarjáni lakos az ellopott tárgyak egy részét a közeli színesfém-átvevőhelyen értékesítette, amelyet a nyomozók lefoglaltak.

A nyomozás során megállapítást nyert az is, hogy a férfi 2022. augusztus elején egy megyeszékhelyi vegyesbolt ablakáról a fém rácsot leszakította, és az épületbe bement, azonban csak a mellékhelyiségig jutott, onnan az üzlet más részeibe nem tudott átmenni, így onnan üres kézzel távozott.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a férfit elfogták és előállították. A nyomozók lopás vétség, valamint lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a salgótarjáni lakost kihallgatták. A hatóság tagjai a terheltet őrizetbe vették, mivel ellene más bűncselekmények elkövetése miatt több eljárás is folyamatban van.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 15:00, péntek | Helyi

Téliesre fordult az időjárás

2023. Február 03. 10:55, péntek | Helyi

60 helyett 127

A héten megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzések során a hatóság tagjai egy szolgálati gépjárműbe szerelt sebességmérő készülékkel mérték be a képen látható személygépkocsi vezetőjét. A 40 éves sofőr 2023. január 30-án

2023. Február 03. 09:52, péntek | Helyi

A Nyitnikék-ben nyitottak

Az idei évben is folytatódnak az óvodások részére összeállított közlekedésre nevelési foglalkozások a vármegyeszékhelyen.

2023. Február 03. 09:00, péntek | Helyi

Megerősítő szolgálat Kállón

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály Lovas Alosztály lovas járőrei, illetve több Nógrád és Pest vármegyei polgárőr egyesület lovasai láttak el kö