Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Hírek

2021. Február 26. 10:06, péntek | Helyi
Forrás: police

Ne akadj fenn @ hálón!

Ne akadj fenn @ hálón!

A Biztonságosabb Internet Napja alkalmából online vetélkedőt szervezett a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya a Biztonságosabb Internet Napja alkalmából tekintettel arra, hogy a bevezetett szigorítások miatt idén nem volt lehetőség személyes megjelenésre a különböző közösségi helyszíneken – iskolákban, idősek klubjában – , ezért egy online feladvánnyal hívta fel a lakosság, különösen a fiatalok figyelmét a biztonságos internethasználatra.

Biztonság A Fő Facebook oldalon a szakemberek 2021. február 8. és 12. között, minden nap három kérdést tettek közzé, elektronikus kérdőív formájában. Naponta más-más témakört érintettek a speciális feladatok. Délutánonként a feladványhoz tartozó, figyelemfelkeltő tanácsokat láthattak az érdeklődők a közösségi oldalon az aktuális napi témával kapcsolatban.

A kérdőívek kitöltésére mindig másnap reggelig volt lehetősége a résztvevőknek, amikor az újabb kérdéssor megjelenése előtt közzétették a helyes megoldásokat, hogy ellenőrizhessék válaszaikat. Ezen a módon is ráirányítva a figyelmet, többek között az internetes vásárlás veszélyeire, valamint a biztonságos online fizetésre, továbbá az internetfüggőség jeleire, a közösségi profilok megfelelő kezelésére, és a felhasználónév, a jelszó biztonságának megőrzésére.

Nógrád megye különböző településeiről, az általános és középiskolás, valamint a felnőtt korosztályból közel kétszázan kapcsolódtak be a játékba. A legtöbb helyes választ adó kilenc fő részére a Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai személyesen juttatták el a díjakat. A rendőrök az ajándékcsomagban – amit mindannyian örömmel fogadtak – a prevencióhoz kapcsolódó tárgyakat helyeztek el, a felnőttek többek között mozgásérzékelős fényvetőt, riasztós ajtóéket, valamint bűnmegelőzési témájú könyvet, a gyermekek fülhallgatót, pendrive-ot, illetve hátizsákot kaptak. A vetélkedő első három helyezését Belencsák Balázs (15 év) és Babicska Lili Anna (12 év), nőtincsi lakosok, illetve Bárány Bernadett (34 év), varsányi lakos érte el.

Ezúton is köszönjük a részvételt mindazoknak, akik bekapcsolódtak a játékba és gratulálunk valamennyi helyesen válaszolónak!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 13:29, péntek | Helyi

Kábítószert birtokolt a járművezetéstől eltiltott férfi

A 24 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki a pásztói rendőrök, valamint szabálysértési eljárást is kezdeményeztek vele szemben.

2021. Április 16. 12:41, péntek | Helyi

Lányával ment lopni az anya – letartóztatásba került

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 32 éves nőnek a letartóztatását,

2021. Április 15. 15:15, csütörtök | Helyi

Ittasan kötötte el a buszt a fiatalkorú lány

A fiatalkorúak ügyeiben eljáró Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a fiatal lány ellen, aki ittasan betörte egy busz ablakát, és azzal többszáz métert közlekedett is Mátraterenyén.

2021. Április 15. 15:07, csütörtök | Helyi

Engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszereket otthonában

Az 56 éves ecsegi férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.