Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2022. November 07. 09:16, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

\"Light Friday\" nap Nógrád megyében

\

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is több ezer láthatósági eszköz talált gazdára Salgótarjánban a rendőrség által szervezett akció során.

A „Látni és látszani 2022” kampány keretében 2022. november 4-én országszerte megrendezésre került a „Light Friday” elnevezésű program, amelynek keretében az érdeklődők a rendőrség munkatársaitól díjmentesen láthatóságot biztosító eszközöket vehettek át.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottság munkatársai a salgótarjáni TESCO áruházban elhelyezett információs pontnál november 4-én 9 óra és 13 óra között várták a programra kilátogatókat. A közlekedési szakemberek a helyszínen megjelent érdeklődők részére négy óra alatt közel ötszáz gyermek és felnőtt láthatósági mellényt, kétszázötven kerékpáros lámpaszettet és több mint ezer fényvisszaverő karpántot és matricát osztottak ki. A rendőrök az őszi-téli közlekedésre vonatkozó balesetmegelőzési tanácsokkal, és ezzel kapcsolatos szóróanyagokkal is várták a rendezvényre kiérkezőket.

A kampány célja, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogy az őszi-téli időszakban jelentősen romlanak a látási viszonyok, ezért rendkívül fontos, hogy a gépjárművel közlekedők indulás előtt mindig ellenőrizzék a járművek műszaki állapotát, különös tekintettel a világítóberendezések működésére. A gyalogosok és a kerékpárral közlekedők ebben az időszakban fokozottan ügyeljenek a láthatóságukra és gondoskodjanak a kerékpár megfelelő kivilágításáról.

A kampány ideje alatt – 2022. október 17 és december 4. között – a regisztrált szervízekben és optikákban lehetőség van arra, hogy a gépjárművezetők ingyenesen vizsgáltassák át járműveik világítóberendezéseit, illetve ellenőriztessék látásukat.

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 15:00, péntek | Helyi

Téliesre fordult az időjárás

2023. Február 03. 10:55, péntek | Helyi

60 helyett 127

A héten megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzések során a hatóság tagjai egy szolgálati gépjárműbe szerelt sebességmérő készülékkel mérték be a képen látható személygépkocsi vezetőjét. A 40 éves sofőr 2023. január 30-án

2023. Február 03. 09:52, péntek | Helyi

A Nyitnikék-ben nyitottak

Az idei évben is folytatódnak az óvodások részére összeállított közlekedésre nevelési foglalkozások a vármegyeszékhelyen.

2023. Február 03. 09:00, péntek | Helyi

Megerősítő szolgálat Kállón

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály Lovas Alosztály lovas járőrei, illetve több Nógrád és Pest vármegyei polgárőr egyesület lovasai láttak el kö