Városlista
2022. június 27, hétfő - László

Hírek

2022. Május 16. 13:08, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Fegyházbüntetés várhat a gyermeknek is kábítószert értékesítő dílerre

Fegyházbüntetés várhat a gyermeknek is kábítószert értékesítő dílerre

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt a Balassagyarmati Járásbíróságon azzal a 30 éves Nógrád megyei nővel szemben, aki gyermekeknek is értékesített kábítószert.

A 30 éves nő 2021. január és júniusa között otthonából értékesített kábítószert rendszeres vásárlóinak. Több felnőttnek, és egy általa tudottan is kiskorú gyermeknek is értékesített etil-hexedront, alkalmanként 2.000 Ft-ért. A kiskorú a kábítószert el is fogyasztotta.

A nőnél végzett házkutatás során a rendőrök 11 alufóliába tekert, csekély mennyiséget is meghaladó etil-hexedront foglaltak le, ami kábítószernek minősül, ezért a Balassagyarmati Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat ellene, melyben fegyházbüntetés kiszabására és arra tett indítványt, hogy a bíróság a lefoglalt kábítószert és az értékesítésből származó vagyon kobozza el, emellett a közel 600.000 Ft összegű bűnügyi költséget is fizettesse meg a vádlottal.

A nő egyik visszatérő felnőtt vásárlójának és a 18. életévét be nem töltött kuncsaftjának a csekély mennyiséget meghaladó kábítószer birtoklásának vétsége miatt kell felelnie a bíróság előtt, az ügyészség a felnőttkorú vádlottal szemben közérdekű munka kiszabását, míg a fiatalkorú próbára bocsátásának és pártfogó felügyeletének elrendelését indítványozta.

Az ügyészség arra az esetre, ha a vádlottak az előkészítő ülésen a vádirattal egyezően beismerik a bűncselekmény elkövetését és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról a nővel szemben 5 év fegyházbüntetés és 5 év közügyektől eltiltás, a felnőttkorú fogyasztóval szemben 200 óra közérdekű munka, míg a fiatalkorú esetében 1 év próbára bocsátás és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság döntését a díler letartóztatásban várja.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 24. 14:27, péntek | Helyi

Pékség telephelyéről lopott

A salgótarjáni rendőrök a nyomozás során beazonosították és elfogták azt a 33 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy pékség telephelyéről lopott.

2022. Június 24. 14:23, péntek | Helyi

18 migránst szállított az ukrán embercsempész

Nógrád megyében fogták el azt a magát ukrán állampolgárságúnak valló férfit, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

2022. Június 23. 12:07, csütörtök | Helyi

Határőrség napja - megemlékezés és koszorúzás

Nógrád megye rendőrfőkapitánya és munkatársai a határőrök védőszentjének közeledő napja alkalmából megrendezett megemlékezésen helyezte el a kegyelet virágait a volt határőr igazgatóság épületén lévő emléktáblánál.

2022. Június 22. 13:46, szerda | Helyi

Közlekedésbiztonsági akció - vasúti átjárók

Kérjük, minden esetben tartsák be a vasúti átjárón áthaladás szabályait!