Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Augusztus 13. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Újabb hidak épülhetnek az Ipolyon

Újabb hidak épülhetnek az Ipolyon

Drégelypalánknál és Őrhalomnál tervezik az építkezéseket.

Egyelőre nem kerül napirendre a Losonc- Ipolyság közötti, részben Magyarország területén haladó vasútvonal felújítása, de Besztercebánya megye hivatalnokai és képviselői elfogadták a Középső-Ipoly Mente Fejlesztési Ügynökség és az Ipoly-hidak Újjáépítéséért polgári társulás által előterjesztett szakmai szempontokat több új Ipoly-híd építéséről is. A tervezet figyelembe veszi a területfejlesztési szempontokat abból kiindulva, hogy a már meglévő két híd elsősorban Salgótarján és Szécsény felé nyitja meg a térséget. A jelenlegi helyzetben viszont a balassagyarmati kistérség illetve a közeli ipari park sokkal inkább meghatározó, mint Salgótarján környéke. Végül arra a megállapításra jutott az ügynökség, hogy a legfontosabb az Ipolyhídvég-Drégelypalánk közti híd megépítése lenne, hiszen Drégelypalánkra már most is napi szinten járnak át sokan dolgozni, jelentős kerülővel, Ipolyságon keresztül. Második lenne a sorban az Ipolyvarbó-Őrhalom híd megépítése. Ipolyvarbó jelenleg zsáktelepülés de 40 kilométeres körzetben az utolsó teljes szervezettségű magyar iskolával. Balassagyarmattól jelenleg 20 kilométer választja el, de a híd megépülésével ez a távolság hat kilométerre csökkenne. A hídnak elsősorban megtartó szerepe lenne, hiszen munka hiányában sokan elköltöznek – számol be minderről a felvidéki magyar hírportál.

Forrás: radiofocus.hu

Vissza a kezdőlapra

Címkék: Ipoly-híd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:41, kedd | Helyi

Magyarország nagyobb városaiban, Erdélyben és a Vajdaságban folytatja jótékonysági születésnapi koncertjét Mága Zoltán.

50 év 50 koncert című születésnapi jótékonysági koncertsorozat részeként a következő napokban és hetekben Magyarország nagyobb városaiban.

2024. Április 30. 08:35, kedd | Helyi

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez.

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Napos, kora nyárias idő.

Napos időben lesz részünk, csak néhol jelenhetnek meg kósza felhők az égen.

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.