Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Július 15. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

A galbásoknak is befejeződött a vívószezon

A galbásoknak is befejeződött a vívószezon

A fiatal korú párbajtőrözők számára kiírt Olimpici GP versenysorozat záró állomását rendezték nemrég Balatonfüreden.

A verseny egyúttal a korcsoport országos bajnoksága is volt. A salgótarjáni Galba Árpád Vívóegylet három fiatalt küldött pástra.A bajnokságra való tekintettel a lebonyolítás világbajnoki rendszer alapján történt, azaz az első csoportkör után rögtön a tábla jött, egyenes kieséssel.
Az GP sorozat utolsó fordulójára 51 törpici lány nevezés érkezett, a vívókat nyolc csoportba osztották. Majcher Emese a csoportkör után hibátlan vívással (24 adott és 4 kapott tussal), elsőszámú kiemeltként került a ranglistára. A 16-ba jutásért 47 másodperc alatt 10–0-ra nyerte az asszóját. Ezután az összetett hetedik helyezett riválisával mérkőzött a nyolcba kerülésért. Az első etap végének 2–4-es hátrányát higgadt, okos vívással sikerült 10–6-os előnnyé alakítania. A következő asszóban, a négy közé jutásért 10–4-es vereséget szenvedett a bajnokság későbbi győztesétől, Kálmán Csengétől. Mivel Emese első kiemeltként került a táblára, az ötödik helyen zárta az ob-t.
Ami a versenysorozat összetett értékelését illeti, a galbás két ponttal lemaradva a negyediktől, az ötödikként zárta a szezont. A hat verseny során csupán Emese, valamint az összetett első volt az, aki minden egyes alkalommal bekerült a legjobb nyolc versenyzőt felsorakoztató döntőbe.
- Emesének még meg kell tanulnia nyerni – értékelt Vertich Tamás, a Galba edzője. – Technikailag jóval a korosztálya előtt jár, mindent tud, amit csak lehet. Gyengéje azonban, hogy ha megcsillan előtte a győzelem reménye, leblokkol, mert túlságosan előre tekint.
Mesterétől – edzőtársaival egyetemben – pár hét pihenőt kapott, ami után erőnléti edzésekkel megkezdi a következő szezonra a felkészülést, emellé jön még egy augusztusi, hatnapos edzőtábor a BVSC-vel, ahová hét közben is feljár egy-egy edzés erejéig.
Visszatérve a balatonfüredi országos bajnokságra, a legidősebbeknél lépett pástra Barta Luca. Az öttusára készülő lány s csoportkört jól zárta, és magabiztosan jutott a 32 közé is. Ezután az összetett második helyezett Gnám Tamara került útjába, aki ellen higgadtan, igazi küzdőszellemmel, négytusos hátrányból tudott fordítani, és 15–13-ra nyerni. Ezzel 54 fős mezőnyben szerezte meg az előkelő 16. helyet. A gyermek korosztályban Gajdár Eszter 51. lett.
A Galba az idősebbeknél is büszkélkedhet versenyzővel, a klub legrutinosabb vívójának számító Mihály Zoltán a junior válogatókon remekel, és rendre a legjobb 16 között végez. Emeséhez hasonlóan, hetente ő is a fővárosba jár edzeni, ahol több partnerrel tud készülni.
A vívók következő szezonja ősszel veszi majd kezdetét.
A Galba párbajtőrözőinek eredményei.
Törpici lányok (51 induló): 5. Majcher Emese (6 győzelem/6 asszó, 32 közé jutásért: erőnyerő, 16 közé jutásért: 10–0, 8 közé jutásért: 10–6, negyeddöntő: 4–10).
Gyermek lányok (66): 51. Gajdár Eszter (1/5, 32 közé jutásért: 8–15).
Serdülő lányok (54): 16. Barta Luca (3/5, 32 közé jutásért: 15–7, 16 közé jutásért: 15–13, 8 közé jutásért: 3–15).

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Vissza a kezdőlapra

Címkék: olimpici

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 11:18, csütörtök | Helyi

ingatlan.com: áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet.

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re.

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | Helyi

Helyenként zápor kialakulhat.

Rövidebb-hosszabb időszakokra mindenhol kisüt a nap, de az északkeleti tájak kivételével már sokfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar.