Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Szeptember 29. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Szarvasbikát lőttek le az orvvadászok

Szarvasbikát lőttek le az orvvadászok

A salgótarjáni nyomozók elfogták a 39 éves és 59 éves férfit.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya orvvadászat és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást H. László 39 éves somoskőújfalui, valamint Gy. Zoltán 59 éves salgótarjáni lakos ellen.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2014. szeptember 25-én az esti órákban érkezett a névtelen bejelentés a rendőrségre, miszerint két férfi engedély nélkül vadászott az egyik Salgótarjánhoz tartozó erdőrészben.
A nyomozók az adatgyűjtés eredményeként rövid időn belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható H. Lászlót és Gy. Zoltánt. A két férfi lakóhelyén megtartott házkutatáson a rendőrök nagy mennyiségű szarvashúst találtak.
A jelenlegi adatok alapján a gyanúsítottak 2014. szeptember 24-én a kora esti órákban Salgótarján külterületén az egyik vadásztársaság erdőterületén vadásztak. Ennek tényét a beírókönyvbe nem regisztrálták, a vadászathoz engedéllyel nem rendelkeztek. A 39 éves férfi egy gím szarvasbikát az esti órákban lelőtt, melyet az 59 éves férfi személygépkocsijával lakására szállították, ahol azt feldarabolták, hűtőbe rakták, a fejét preparálási céllal félretették.
A hatóság tagjai Gy. Zoltán lakásán megtartott házkutatáson a vadhúst és a fejet, valamint H. Lászlótól engedéllyel tartott lőfegyverét lefoglalták.
A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállított H. Lászlót és Gy. Zoltánt a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték. Az eljárás jelenleg szakértők bevonásával folyamatban van.

Vissza a kezdőlapra

Címkék: szarvasbika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 11:18, csütörtök | Helyi

ingatlan.com: áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet.

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re.

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | Helyi

Helyenként zápor kialakulhat.

Rövidebb-hosszabb időszakokra mindenhol kisüt a nap, de az északkeleti tájak kivételével már sokfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar.