Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2022. Május 30. 14:02, hétfő | Helyi
Forrás: police

Vádemelés az elektromos rollerrel ittasan közlekedő férfivel szemben

Vádemelés az elektromos rollerrel ittasan közlekedő férfivel szemben

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 52 éves salgótarjáni férfi ellen, aki nagy teljesítményű elektromos rollerével szenvedett ittasan balesetet.

A férfi 2022. január 12-én délután Salgótarján lakott területén ittas állapotban vezette a beépített gépi meghajtású, 1600 W teljesítmény leadására képes elektromotorral felszerelt elektromos rollerét. Ittassága miatt egy járdaszegélynek ütközött, a járdára esve nyolc napon belül gyógyuló koponya- és arczúzódásos sérüléseket szenvedett.

Szervezetében a balesetkor mintegy 2,5 ezrelék véralkohol koncentráció volt kimutatható, ezzel megszegte a KRESZ azon rendelkezését, hogy járművet csak az vezethet, akinek szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.

A férfivel szemben a Salgótarjáni Járási Ügyészség ittas járművezetés miatt emelt vádat, pénzbüntetés kiszabását és a közúti járművezetéstől való eltiltását indítványozva.

A közelmúltban az ügyészség több fórumon is tájékoztatta a közvéleményt arról, hogy a gépi meghajtású rollerek ittas vezetése azonos elbírálás alá esik azzal, ha valaki gépkocsit vagy motorkerékpárt vezet ittasan.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 15:00, péntek | Helyi

Téliesre fordult az időjárás

2023. Február 03. 10:55, péntek | Helyi

60 helyett 127

A héten megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzések során a hatóság tagjai egy szolgálati gépjárműbe szerelt sebességmérő készülékkel mérték be a képen látható személygépkocsi vezetőjét. A 40 éves sofőr 2023. január 30-án

2023. Február 03. 09:52, péntek | Helyi

A Nyitnikék-ben nyitottak

Az idei évben is folytatódnak az óvodások részére összeállított közlekedésre nevelési foglalkozások a vármegyeszékhelyen.

2023. Február 03. 09:00, péntek | Helyi

Megerősítő szolgálat Kállón

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály Lovas Alosztály lovas járőrei, illetve több Nógrád és Pest vármegyei polgárőr egyesület lovasai láttak el kö