Városlista
2020. november 30, hétfő - András, Andor

Hírek

2020. Október 19. 10:24, hétfő | Helyi
Forrás: police

Egy 97 éves nőtt fosztott ki a 20 éves férfi

Egy 97 éves nőtt fosztott ki a 20 éves férfi

Befejezték a nyomozás vizsgálati szakaszát a rendőrök a 20 éves salgótarjáni férfi és további két társa ellen.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást H. Attila 20 éves, továbbá orgazdaság vétség megalapozott gyanúja miatt M. Tiborné 40 éves és R. Tamás 50 éves salgótarjáni lakosok ellen.

A nyomozás adatai alapján H. Attila 2020. július 14-én a délutáni órákban az egyik salgótarjáni ingatlanba a nyitott ajtón bement, majd kihasználva az ott lakó 97 éves nő idős korát – és védekezésre képtelen állapotát – elvette arany ékszereit. A 20 éves gyanúsított ezután távozott az ingatlanból, amelyet követően az ékszereket M. Tiborné és R. Tamás részére értékesítette.

A rendőrök 2020. július 14-én elfogták a 20 éves férfit, aki az intézkedés megkezdése előtt alufóliába csomagolt, kábítószergyanús, fehér színű kristályos anyagot dobott a földre. A beszerzett szakértői vélemény alapján megállapítást nyert, hogy a lefoglalt kristályos anyag új pszichoaktív anyagnak minősül, továbbá a gyanúsított korábban abból fogyasztott.

Az eltulajdonított ékszereket a nyomozók felkutatták és lefoglalták, majd a sértett részére visszaadták.

A hatóság tagjai a letartóztatásban lévő H. Attila és további két társával szemben folytatott nyomozás vizsgálati szakaszát befejezték, és az iratokat az illetékes ügyészség részére megküldték. A rendőrök a 20 éves férfival szemben továbbá szabálysértési feljelentést is tettek új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 12:47, csütörtök | Helyi

Saját égi eszközzel kutathatnak a rendőrök

A Salgótarjáni Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Fekete Zsolt polgármester adta át a Salgótarjáni Rendőrkapitányság részére a felajánlott drónt.

2020. November 24. 12:46, kedd | Helyi

Elfogták a besurranót

A pásztói rendőrök őrizetbe vették a 29 éves férfit.

2020. November 23. 14:16, hétfő | Helyi

Kaput, gépkocsit rongált, majd balesetet szenvedett

Garázdaság, rongálás és ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás egy 26 éves tereskei férfi ellen.

2020. November 23. 14:14, hétfő | Helyi

Letartóztatásban az osztálytársát rendszeresen zaklató fiú

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 14 éves fiúnak a letartóztatását, aki hónapokon keresztül terrorizálta 12 éves osztálytársát.