Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kezdeményezésére, hagyományteremtő céllal indult útjára 2022. évben a Rendőrség Napja alkalmából Mátraverebély-Szentkúton megszervezett jótékonysági est, amelyet idén április 21-én rendeztek meg. A koncert fővédnöke dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány, akit dr. Horváth Ádám István r. ezredes, rendőrségi tanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ igazgatója képviselt.A hangversenyt megelőzően a rendőrség ünnepe alkalmából a főoltárt ékesítő Szűzanya szobor is arany sujtásos rendőrkék ruhába öltözött, amelyet külön erre az eseményre, Varga Ottóné ipolytarnóci menyasszonyi ruhakészítő készített és a vármegye rendőrfőkapitánya adományozott a kegyhelynek.A programot dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, valamint dr. Orosz Lóránt, a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely igazgatója nyitotta meg. A rendezvényen résztvevők a kegyhelytemplomban ünnepi hangversenyt hallgathattak meg a Bátonyterenyei Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusainak előadásában.A koncertet követően Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd a résztvevők a tavalyi jótékonysági est kedvezményezett képviselőinek beszámolóját hallgathatták meg az összegyűjtött adomány felhasználásáról.A szervezők az idei jótékonysági koncert bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel. A nemes célú rendezvényen közel százan vettek részt. A program zárásaként az összegyűlt, több mint egymillió forint adományt Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya adta át Klarissza nővérnek, az idősek otthona vezetőjének.

Buda Gábor r. alezredes
sajtószóvívő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.