Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

A tűzoltók ünnepe alkalmából állománygyűlést tartott ma Salgótarjánban a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és többek között az Év tűzoltója elismeréseket is átadták.A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománygyűlése Seres Tibor tűzoltó ezredes, vármegyei igazgató ünnepi köszöntőjével vette kezdetét. Az ezredes beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy vész esetén az első, aki a bajbajutottak segítségére siet a tűzoltó. Ahhoz, hogy valaki magáénak vallhassa ezt a hivatást rendelkeznie kell bizonyos értékekkel. Ilyen érték például a bátorság, a bölcsesség, az igazságosság és a mértékletesség. Igazgató úr kiemelte, hogy ezen erények elsajátítására és fejlesztésére kiválóan alkalmasak a tűzoltói közösségek. Annak érdekében, hogy ezeket a közösségeket tartalommal tölthessék fel tagjai, elengedhetetlen, hogy a tűzoltóságra hivatásként, és ne csak munkaként tekintsenek. Beszédének zárásaként Seres Tibor tűzoltó ezredes hangsúlyozta, hogy a közös célok elérésében példát mutat Szent Flórián élete, hiszen:

Tűzoltóság volt!

Tűzoltóság van!

Tűzoltóság lesz!

Az ünnepi beszédet követően elismerések ismertetésére és átadására került sor. Seres Tibor tűzoltó ezredes, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a 2023. év balassagyarmati tűzoltója díjat adományozta Sinkó Tamás tűzoltó őrmesternek, a Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának, a 2023. év salgótarjáni tűzoltója elismerést pedig Ondrék Gábor tűzoltó főtörzsőrmester, a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője vehette át.Az ünnepi állománygyűlés az igazgatóság épületének homlokzatán található Szent Flórián dombormű megkoszorúzásával zárult.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: Kapás Márton tű. főhadnagy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.