Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. November 15. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Minősített zenitesek

Minősített zenitesek

A 13. alkalommal megrendezett Tudás Útja futóversenyen 655-en futottak félmaratont vagy 6 kilométert, ami rekordnak számít az esemény történetében. A Zenit SE két futója harmadosztályú szintet futott a fővárosban.

Budapest egyetlen, kifejezetten egyetemi hosszú távú utcai futóversenye nem csak a futásról szól, hanem a lehetőséget is biztosít az egyetemistáknak, főiskolásoknak a találkozásra, ismerkedésre. A félmaratoni táv keretében rendezték a magyar egyetemi-főiskolai országos félmaraton bajnokságot (MEFOB) és a MASZ versenyengedéllyel rendelkező atléták Félmaratoni Budapest Bajnokságát is. A fővárosi egyetemek mentén haladó verseny résztvevőit ragyogó napsütés, de erős szél fogadta. Az Nemzetközi Olimpiai Bizottság által is támogatott eseményen nőtt a külföldiek száma, érkeztek futók Anglia, Ausztria, Oroszország és Románia egyetemeiről is.
A salgótarjáni Zenit SE futói is ott sorakoztak a rajtnál. A két fiú nem készült külön erre a futásra, kevés edzésből, illetve idény végi kocogás gyanánt, a minősítési szintek megszerzése miatt álltak rajthoz. A harmadosztályú szintet 80 percben határozták meg, mindkettőjüknek ez volt az előzetesen kitűzött cél. Ennek ellenére Széll Tamás bőven addigi legjobbján belül futott, és végül 1;15:33-as idővel az abszolút 15. helyen ért célba. Csontos László 78 percen kívüli idővel a 19. lett. Edzőjük, Telek András szerint jövőre mind a ketten a 72-perces, azaz másodosztályú szintet ostromolhatják majd. A rendezvény harmadik zenites indulója, a fél éve rendszeresen edző Judák István az Akadémia 6-os, hat kilométeres távon 22:30-as idővel, abszolút hatodikként végzett.
A rendező Semmelweis Egyetem színeiben indult az „Akadémiai 6-os” futáson Dr. Szél Ágoston rektor is, aki együtt teljesítette a távot Martinek János kétszeres olimpiai-, négyszeres világ- és Európa-bajnok öttusázóval. A félmaraton mezőnyében ott volt Kropkó Péter, ötvenegyszeres Ironman is.
A Zenit futóinak eredményei. Félmaraton. Férfiak (345 induló): 15. Széll Tamás 1;15:33,18 perc … 19. Csontos László 1;18:04,17.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: Zenit SE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.