Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2024. Április 27. 08:05, szombat | Helyi sport
Forrás: MTI-ZALAEGERSZEG

Labdarúgó NB I - A Puskás Akadémia legyőzésével a ZTE is biztos bennmaradó.

Labdarúgó NB I - A Puskás Akadémia legyőzésével a ZTE is biztos bennmaradó.

A Zalaegerszeg hazai pályán egygólos győzelmet aratott a dobogós helyekért küzdő Puskás Akadémia felett a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A kék-fehérek sikerükkel matematikailag is bebiztosították élvonalbeli tagságukat, míg a negyedik felcsútiaknak megszakadt az öt körön át tartó veretlenségi sorozatuk.

OTP Bank Liga, 30. forduló:
Zalaegerszegi TE FC-Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)

------------------------------------------------
Zalaegerszeg, 2559 néző, v.: Bognár
Gólszerző: Sajbán (71.)
Sárga lap: Kiss (68.)

Zalaegerszeg TE FC:
-------------------
Dombó - Szendrei, Szafronov, Csóka, Medgyes - Sankovic, Bedi - Mim (Croizet, 61.), Sajbán, Kiss (Németh D., 79.) - Mance

Puskás Akadémia FC:
-------------------
Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill - Szolnoki (Soisalo, 85.), Plsek (Favorov, 74.) - Nissilä (Komáromi, 60.), Corbu, Nagy Zs. - Puljic (Colley, 74.)

Mindkét csapat támadólag lépett fel és nagy lendülettel vetette magát a küzdelembe, így az első 15 perc annak ellenére élvezetes futballt hozott, hogy helyzetek nem alakultak ki. Az idő múlásával meddő és kiegyenlített mezőnyharccá szelídült a találkozó, amit az is jelez, hogy alig volt kaput eltaláló kísérlet. A hazai kapusnak háromszor, a vendégnek kétszer kellett közbeavatkoznia, de bravúrra egyiküknek sem volt szüksége, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak öltözőbe a felek.
Térfélcserét követően sem változott a játék képe, többnyire a két büntetőterület között folyt a játék, így a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az utolsó húsz percre fordulva éppen kezdett fölényt kicsikarni a felcsúti együttes, mégis kissé váratlanul a hazaiak szereztek vezetést. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a vendégek, de a szervezett hazai védelmet nem tudták feltörni
.Dombó egy ízben védett hatalmasat Favorov ötméteres fejesénél -, így a Puskás Akadémia pont nélkül távozott Zalaegerszegről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:21, szerda | Helyi sport

Rg Eb - Schmidt Ádám: különleges élményben lesz része mindenkinek.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szerint különleges élményben lesz része mindenkinek, akik kilátogat a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra május 22. és 26. között a Papp László Budapest Sportarénába.

2024. Május 08. 08:40, szerda | Helyi sport

Az építés és a bontás kéz a kézben jár a Hungaroringen.

Ahol a kivitelezők Formula 1-es tempót diktálnak, hiszen a Magyar Nagydíj előtt hatvan nappal vissza kell adniuk a területet,hogy elkezdődhessenek a sportszakmai előkészületek a versenyre.

2024. Május 08. 08:35, szerda | Helyi sport

Tour de Hongrie - Sagan: örülök, hogy itt lehetek és hogy országúton versenyezhetek.

Peter Sagan, a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny egyik legnagyobb sztárja a keddi csapatbemutatón örömének adott hangot, amiért újra országúton versenyezhet.

2024. Május 08. 08:25, szerda | Helyi sport

Kézilabda BL - Az Esbjerggel játszik a Győr a női elődöntőben.

A Győri Audi ETO KC a dán Team Esbjerggel találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében.