Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Május 23. 13:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Gyermeknap a tűzoltóknál

Gyermeknap a tűzoltóknál

Országos gyermeknapot szervez a katasztrófavédelem május 24-én, így Nógrád megye öt helyszínén is a tűzoltóság iránt érdeklődő kicsiké és nagyoké lesz a főszerep szombaton délelőtt 10 és délután 4 óra között.

A változatos programokat tartogató katasztrófavédelmi gyermeknap célja a gyermekek és felnőttek, családok, csoportok biztonságkultúrájának javítása, valamint a tűzoltói szakma rejtelmeibe való betekintés lehetősége. A tűzoltó laktanyákba ellátogatók megismerhetik a tűzoltók mindennapi életét, láthatják a különböző technikájú és felszerelésű járműveket, valamint azokat a felszereléseket, amelyeket a tűzoltók használnak egy-egy műszaki mentés vagy tűzeset alkalmával. A tűzoltógyermeknap nem lenne teljes próbariasztás, vízlocsolás, létrázás és tűzoltócsúszda nélkül, de a különböző helyszíneken további érdekes és izgalmas programokra is lehet majd emellett számítani.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság öt helyszínen: a salgótarjáni és a pásztói hivatásos tűzoltó-parancsnokság épületében, a berceli és a rétsági katasztrófavédelmi őrs laktanyájában, valamint a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet melletti füves területen várja az érdeklődőket. A salgótarjáni programot színesíti majd a Karancs Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület alpintechnikai bemutatója, ahol a kicsik kipróbálhatják a kötélpályát, Balassagyarmaton pedig a Cserhát Mentőkutyás, Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Közhasznú Egyesület kutyás és alpintechnikai bemutatóját tekinthetik meg gyerekek és felnőttek, s ugyancsak birtokba vehetik majd a kötélpályát, az úgynevezett drón kisrepülő bemutatója mellett.
A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 6-án átadott Tűzoltó Emlékparkjával egy időben kiállítás nyílt a salgótarjáni székhelyű intézmény emeletén is. A kiállított régi tűzoltó védőfelszerelések és eszközök, iratok, fotók megtekintése kollégáink kísérete mellett lehetséges, ehhez előzetes bejelentkezés szükséges a +36-30/9743-459-es telefonszámon. Tizenöt fő feletti létszámmal érkező csoport esetén kérjük, ugyancsak jelezzék részvételi szándékukat a korábban említett telefonszám, vagy a nograd.szovivo@katved.gov.hu e-mail cím valamelyikén.

Helyszínek:
Salgótarján, Szent Flórián tér 1.: Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem út 125-127.: Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet melletti füves területPásztó, Kölcsey út 35.: Pásztói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
Bercel, Kossuth Lajos tér 10.: Berceli Katasztrófavédelmi Őrs
Rétság, Laktanya utca 9.: Rétsági Katasztrófavédelmi Őrs

Vissza a kezdőlapra

Címkék: tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 18:18, vasárnap | Helyi

Ökölvívó Eb - Bernáth Attila ezüstérmes.

Az 51 kilogrammban szereplő Bernáth Attila ezüstérmet nyert vasárnap a belgrádi ökölvívó Európa-bajnokság zárónapján, miután a fináléban veszített.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,