Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2024. Április 29. 08:28, hétfő | Helyi sport
Forrás: MTI-BELGRÁD

Ökölvívó Eb - Bernáth Attila ezüstérmes.

Ökölvívó Eb - Bernáth Attila ezüstérmes.

Az 51 kilogrammban szereplő Bernáth Attila ezüstérmet nyert vasárnap a belgrádi ökölvívó Európa-bajnokság zárónapján, miután a fináléban veszített.

A debreceni légsúlyú öklöző az orosz Vaszilij Jegorov, majd a spanyol Rafael Lozano elleni magabiztos sikerrel menetelt a fináléba, melyben a török Samet Gümüssel csapott össze.
Bernáth eddig egészen magas színvonalú bokszot produkált az Eb-n és a csütörtöki elődöntője után önbizalomtól telve nyilatkozott és aranyérmet ígért vasárnapra. Az arany végül nem jött össze, de erről nem csak ő tehetett.
A meccs remekül kezdődött magyar szempontból, Bernáth Attila támadólag lépett fel és kicsit meglepte ellenfelét, aki az első percben több tiszta ütést is beszedett. Gümüs a második percre összeszedettebbé vált, de ekkor is a magyar irányított és többet talált, majd az utolsó percben is neki voltak emlékezetesebb villanásai. A látottak alapján Bernáth fölényéről szólt a menet, az ötből azonban három pontozó mégis Gümüst hozta ki jobbnak.
A 2-3-as hátrány egy kicsit talán Bernáth Attilát is sokkolta, mert a második három perc elején türelmetlenül bokszolt, elkapkodta indításait, amibe a török jó ütemben vert bele. Az első perc után aztán a debreceniek büszkesége magára talált, lényegesen koncentráltabban dolgozott a ringben, és ismét gyönyörű kombinációkkal rendre tisztán talált. A szakasz hajrájában aztán mindkét öklöző elveszítette a fejét, Bernáth rosszul viselte, hogy ellenfele állj után megütötte, a mérkőzésvezető pedig mindkettőjüket megintette.
A második harmad az elsőnél kiegyenlítettebb volt, összességében azonban Bernáth Attila tűnt jobbnak, de nem a bírók szerint, akik közül négyen megint a töröknek adták a szakaszt, amivel gyakorlatilag eldöntötték a meccset, hiszen három bírónál a török már két ponttal vezetett, aminek ledolgozásához óriási, szinte döntő fölényt kellett volna mutatnia Bernáthnak a harmadik menetben.

A döntő fölényre azonban nem volt esélye, sőt, láthatóan ő sem hitt már ekkor a sikerben. A korábbinál kevesebbet próbálkozott, a kifejezetten arrogánsan viselkedő Gümüs pedig ekkor már fölénybe került és végül 4-1-es megosztott pontozással diadalmaskodott.
Bernáth Attila így is karrierje eddigi legnagyobb sikerét aratta, a magyar küldöttség pedig ezzel két ezüst- és négy bronzéremmel zárta a kontinensviadalt, melyen Lakos Regina (70 kg) szintén második lett, Lakotár Hanna (54 kg), Hoffmann Réka (+81 kg), Virbán Gábor (54 kg) és Kovács Richárd (63,5 kg) pedig a harmadik helyen végzett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 15:35, vasárnap | Helyi sport

Martin, Bagnaia és Marquez hatalmasat csatáztak.

A rajtnál elbukta a vezetést, a hajrában viszont visszaszerezte azt Bagnaiától a vb-éllovas a Francia GP-n. Marquez újabb parádés felzárkózás után lett második.

2024. Május 12. 13:40, vasárnap | Helyi sport

Öttusa vk - Guzi Blanka győzött Szófiában.

Guzi Blanka győzött, Erdős Rita pedig az ötödik helyen végzett az öttusázók idei negyedik világkupa-versenyén, Szófiában.

2024. Május 12. 13:00, vasárnap | Helyi sport

Kajak-kenu vk - Kettős magyar siker a királyszámban, négy hazai érem vasárnap délelőtt.

Két-két arany- és ezüstérmet gyűjtöttek a magyarok a vasárnap délelőtti döntőkben a szegedi kajak-kenu világkupa-versenyen.

2024. Május 12. 08:18, vasárnap | Helyi sport

Labdarúgó NB I - A Puskás Akadémia harmadszor is legyőzte az MTK-t.

A Puskás Akadémia FC 3-1-re nyert az MTK otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 32., utolsó előtti fordulójának szombati játéknapján.