Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2024. Július 09. 19:35, kedd | Helyi
Forrás: eduline/contextus/web/zsuffa csaba

Első magyar felvétel a Yale színművészeti mester programára

Első magyar felvétel a Yale színművészeti mester programára

Első magyarként nyert felvételt a Yale színművészeti mesterképzésére Ilosvai Dorottya színművész

Ilosvai Dorottyát háromezer jelentkező közül választották ki, ennek megfelelően 15 társával kezdheti meg az egyik legnevesebb amerikai egyetem, a Yale David Geffen School of Drama színművészeti mesterképzését szeptembertől.

„Gödöllőről indul az én utam. Ott jártam általános iskolába és gimnáziumba is, és teljesen véletlenül ott hallottam egy lánytól, hogy kiment Amerikába a gimnáziumi évei alatt egy évre az ASSIST nevű ösztöndíjprogrammal”

– mesélte a fiatal az Eduline-nak.
Ilosvai Dorottya egy évet töltött egy amerikai magániskolában, majd a New York University abu-dzabi campusának egyik alapképzését végezte el.

Yale Egyetem ösztöndíjat biztosít Ilosvai Dorottyának, ami fedezi a képzési költségeit, de a lakhatást és a megélhetést nem.
A hallgatói vízummal érkező külföldi diákok alapvetően nem vállalhatnak munkát az Egyesült Államokban, ha pedig megteszik, a fizetésüket felszámolják az ösztöndíj összegébe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.