Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Július 12. 09:21, péntek | Helyi
Forrás: MTI-SZOLNOK TISZAFÜRED

A hétvégén rendezik meg a Tiszafüredi Halasnapokat.

A hétvégén rendezik meg a Tiszafüredi Halasnapokat.

Fesztiválhelyszínné változik a tiszafüredi Halas tér július 11-től 13-ig: a Tisza-tó Feszt Tiszafüredi Halasnapokra koncertekkel, felvonulással, kirakodóvásárral, vidámparkkal, családi programokkal várják a látogatókat.

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. pedig megrendezi a VII. Tiszai Halételek Fesztiválját. A Tisza-tó Feszt - Tiszafüredi Halasnapok a város és a régió egyik legnagyobb hagyományra visszatekintő fesztiválja, amelyen a helyi értékek és csoportok is bemutatkoznak. Tiszafüred legnagyobb összefogása ez a rendezvény: valamennyi városi intézmény részt vesz a programok szervezésében - idézi Tiszafüred Város Önkormányzata közleményében Ujvári Imrét, a város polgármesterét (Fidesz-KDNP).
Tóth Józsefnek, a Tisza-tó Feszt főszervezőjének tájékoztatása szerint idén három napon át, két színpadon várják a látogatókat a Halas téren. A fesztivál nagyszínpadán fellép többek között Mihályfi Luca, Desh, Dzsudló, Rácz Gergő, a Halott Pénz, Lotfi Begi, Manuel, a Valmar és Beton.Hofi. A party sátorban pedig hazai dj-k szórakoztatják majd a vendégeket.
A zenei programok mellett ingyenes kísérőprogramokat is rendeznek a Halas téren. A Kastély úti járdaszakaszon és a Kikötő körúton kirakodóvásár, valamint vidámpark várja a látogatókat. Pénteken huszonhét városi szervezet vonul majd a Kovács Pál Művelődési Központtól egészen a fesztivál helyszínéig.

Szombaton kutyás fesztivált rendeznek, amelyen kutya-gazda futóverseny is lesz, valamint egész nap kutyás programokkal készülnek a szervezők a Mancsos Pancsoló kutyabarát strandon.
A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. Tisza-parti székháza előtt rendezi meg a VII. Tiszai Halételek Fesztiválját, ahol főzőversenyen keresik a környék legfinomabb halas fogásait. A Kikötő körúton ingyenes családi programokon lehet majd részt venni, a szombati napot a ManGoRise koncertje zárja.

Vasárnap jótékonysági motoros rendezvényt tartanak, amelyen egy debreceni beteg kisfiú, Ádin gyógyulására gyűjtenek a Halas téren. A motoros programok között felvonulás, gyorsulási verseny, motorszépségverseny és koncert is szerepel.
További információ a programokról a Tiszafüredi Halasnapok Facebook-oldalán olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.