Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Május 16. 14:12, szerda | Helyi
Forrás: Nemzeti Adó-és Vámhivatal

4 havi részletfizetési lehetőség a 1153-as bevallásban

4 havi részletfizetési lehetőség a 1153-as bevallásban

4 havi részletfizetési lehetőség a 1153-as bevallásban


A korábbi évekhez hasonlóan az idén is nyilatkozhatnak a magánszemélyek arról, hogy a 100 ezer forintot meg nem haladó személyi jövedelemadó fizetési kötelezettségüknek pótlékmentes részletekben kívánnak eleget tenni. A kedvezményes részletfizetés igénybevételéről az nyilatkozhat, aki vállalkozói tevékenységet nem folytat, általános forgalmi adó fizetésére nem kötelezett és a 2011. évre vonatkozó személyi jövedelemadó fizetési kötelezettsége a 100 ezer forintot nem haladja meg.

A magánszemély nyilatkozatát a 2012. május 21-ig benyújtandó személyi jövedelemadó bevallásában teheti meg azzal, hogy a 1153-as számú nyomtatvány C oldalán az (A) mezőt kitölti. A kedvezményes részletfizetés időtartama 2, 3, vagy maximum 4 hónap lehet, ennek megfelelően az egyes részletek összege - a bevallásban jelölt részletek számától függően - a teljes fizetendő adó 1/2, 1/3, vagy 1/4 része. Az esedékes részletek fizetési határideje - attól függően, hogy az adózó 2, 3, vagy 4 hónapot választott – a következők szerint alakul: az első részlet - a bevallás benyújtásával azonosan - 2012. május 21., majd azt követően június 20., július 20. és végül augusztus 21. .

A részletfizetést a „103. NAV Személyi jövedelemadó magánszemélyt, őstermelőt, egyéni vállalkozót, kifizetőt terhelő kötelezettség beszedési számlára” - 10032000-06056353 - kell teljesíteni, mely történhet:
• belföldi pénzforgalmi számláról átutalással,
• az adóhatóság kijelölt ügyfélszolgálatain POS terminálon keresztül bankkártyával,
• készpénz-átutalási megbízással (postai csekken).

A részletfizetéshez szükséges csekkek az állami adóhatóság bármelyik ügyfélszolgálatán személyesen beszerezhetők, de postai úton, vagy e-mail formájában is igényelhetők. Telefonon a NAV Általános Tájékoztató Contact Centerén keresztül is kérhetők a 06-40/42-42-42 számon a „Csekk” menüpont választásával.

Fontos tudni, hogy a pótlékmentes fizetési kedvezménnyel kapcsolatban az adóhatóság külön értesítést csak abban az esetben küld, ha a kedvezményes részletfizetés választásának feltételei nem állnak fenn.
A nyilatkozat megtételére előírt határidő jogvesztő, így a 2011. évi bevallás késedelmes benyújtása esetén a kedvezmény nem vehető igénybe. Abban az esetben, ha az adózó a részletfizetésnek nem, vagy nem megfelelően tesz eleget, a kedvezmény érvényét veszti. Ez azt jelenti, hogy a kötelezettség egy összegben esedékessé válik és az adóhatóság a tartozás fennmaradt részére – az eredeti esedékesség napjától – késedelmi pótlékot számít fel.


Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Nógrád Megyei Adóigazgatósága

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.