Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. November 23. 09:40, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Nagy sikerű óriásnyúl-kiállítás Bátonyterenyén

Nagy sikerű óriásnyúl-kiállítás Bátonyterenyén

Immár harmadik alkalommal szervezett kiállítást az Óriásnyúl Tenyésztők Fajtaklubja.

A nemes versengés helyszíne a bátonyterenyei Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár épülete volt. Az eseményen mintegy 530 nevezett nyuszi, tenyésztőik és még több kíváncsi látogató vett részt.

Király Attila, az Óriásnyúl Tenyésztők Fajtaklubjának elnöke örömmel számolt be arról, hogy a kétnapos rendezvényt rengeteg tenyésztő, s ami külön öröm: nagyos sok látogató tisztelte meg.

Az egyesület elnöke azt is elmondta, hogy immár harmadik alkalommal szervezik meg ezt a kiállítást, aminek presztízsét mi sem mutatja jobban, hogy nem csak Nógrád megyéből, hanem az ország minden tájáról, sőt, a határon túlról is érkeztek versenyzők. A legszebb nyulakat kiválasztó bírák pedig a szakmában nemzetközileg is (el)ismertek, a bíráló testület tagjai Ausztriából és Szlovákiából jöttek el Bátonyterenyére. Király Attila azt is elárulta, hogy a mostani rendezvényük megszervezésével az egyesület nem titkolt célja, hogy a kiállításon barátságok szövődjenek, valamint erősítsék az összetartozás érzését.

A kiállítást három klub összefogásával sikerült ilyen magas színvonalon lebonyolítani. A nyuszik között pedig a legkülönbözőbb méretűeket, a törpétől az óriásig, és a legváltozatosabb színűeket (a fehéren keresztül, a barnán át, egészen a feketéig) tekinthették meg a kíváncsi vendégek és látogatók. A benevezett „versenyzőket” a két osztrák és három szlovák bíra minősítette. A szakmai zsűri három kategóriában díjazta az állatokat, a legszebb bakokat és a legszebb nőstényeket választották ki, valamint kiosztották a klubgyőztes díjakat is. Utóbbinál az egy versenyző által benevezett, négy bírált állat „kollekciójának” összpontszáma adta meg a végső erősorrendet. A verseny országos volt, Pécstől, Miskolcon át, Püspökladányig, vagy akár a határon túlról, Németországból és Szlovákiából is érkeztek versenyzők, valamint látogatók.

– Büszkék lehetünk, hiszen a visszajelzések is azt igazolják, hogy egy jól sikerült kiállítást sikerült „tető alá hoznunk” – nyilatkozta Király Attila, majd hozzátette: soha nem fordult elő, hogy egy általuk szervezett versenyen ilyen sok tenyésztő, ilyen sok nyúllal jelenjenek meg. Az elnök azt is kiemelte, hogy a kiállítás arra is kiváló alkalmat nyújt, hogy a tenyésztők szakmai tapasztalataikat megosszák egymással.

– Egy ilyen szintű kiállításon való részvétel öt év előnyt jelent azokkal a tenyésztőkkel szemben, akik a megmérettetést nem vállalva nem értesülnek időben a legújabb tenyésztési rendszerekről, vagy a betegségek orvoslásának módjáról – mondta Király Attila.

Forrás: nport.hu

Címkék: Nyúl

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.