Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2024. Április 21. 08:40, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MOTORSPORT KOLLÁTH BENJÁMIN

Magabiztos győzelemmel indította a TCR World Tour 2024-es szezonját Michelisz Norbert.

Magabiztos győzelemmel indította a TCR World Tour 2024-es szezonját Michelisz Norbert.

Bár a rajtnál még megelőzte Yann Ehrlacher, Michelisz Norbert visszavette az első helyet és uralva a versenyt megszerezte első győzelmét Vallelungában, a TCR World Tour idei első fordulójában.

Esőáztatta rajtrácsra álltak fel a TCR World Tour versenyzői szombat délután Vallelungában, ahol Michelisz Norbert rajtolhatott az első helyről a Hyundaiban, mellőle pedig régi nagy riválisa, Yann Ehrlacher indult a Lynk & Co.-val, így nagy csatára volt kilátás.

A rajtot és az első egyenest végül a francia vette jobban és az első kanyarba már ő fordult, míg a szintén nagy névnek számító Nestor Girolami autója megállt a rajtrácson és csak a mezőny elhaladta után tudott elindulni.Michelisz maradt Ehrlacher nyakán és a harmadik kör elején adódott is előtte egy lehetőség, a célegyenesre fordítva a Lynk & Co. megcsúszott, így a magyar versenyző jobban gyorsított ki és el is húzott vetélytársa mellett.Innen kezdve a bajnoki címvédő kézben tartotta az eseményeket, folyamatosan tartotta a két-három másodperc körüli előnyét Ehrlacher-vel szemben, ezután pedig a nagyobb csata a harmadik helyért folyt, amiért egy ponton öt autó csatázott pár kanyaron át folyamatosan. Végül Michelisz könnyedén behúzta a győzelmet Ehrlacher előtt, a harmadik helyen pedig Esteban Guerrieri végzett. A holnapi második futamon, melyet 14:25-től rendeznek és a Sport 2 közvetíti, a tizedik helyről kell majd nagyot alkotnia a magyar pilótának.

Fotók.: Michelisz Norbert Facebook.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:15, kedd | Helyi sport

Karate Eb - Tizenhárom magyar próbál szerencsét Zárában.

Tizenhárom fős magyar karateválogatott utazott el a horvátországi Zárába (Zadar), ahol szerdától vasárnapig rendezik meg a japán gyökerű sportág idei Európa-bajnokságát.

2024. Május 07. 08:21, kedd | Helyi sport

Magyar Sport Napja - Csik Ferenc-díjat kapott Imre Géza, Kökény Beatrix és Kammerer Zoltán.

A Magyar Sport Napja alkalmából Csik Ferenc-díjat kapott Imre Géza, felesége, Kökény Beatrix, valamint Kammerer Zoltán, Bay Béla-díjat vehetett át többek között Selmeci Attila.

2024. Május 07. 08:10, kedd | Helyi sport

Giro d\'Italia - Merlier győzött sprintbefutóban, Valter a 95.

Valter Attila a 95. helyen ért célba a Giro d\'Italia országúti kerékpáros körverseny harmadik szakaszán, amelyen Tim Merlier győzött sprintbefutóban

2024. Május 06. 09:00, hétfő | Helyi sport

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.