Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Április 19. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Közlekedésbiztonsági nap Salgótarjánban

Közlekedésbiztonsági nap Salgótarjánban

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság a „Te is lehetsz 90 éves” elnevezésű
közlekedésbiztonsági napot” 2013. április 17-én Salgótarján Főterén rendezte meg.

A rendezvény fő célja a balesetek és az áldozattá válás megelőzésére történő figyelemfelhívás volt, valamint a nap során a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete által szervezett adománygyűjtésből befolyt összeg Nagy Bence - a közelmúltban vonatbalesetet szenvedett kisfiú - részére történő átadása, mellyel a fiú gyógyulását segítették a szervezők.
A közlekedésbiztonsági napot Óberling József r. ezredes az Országos Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke nyitotta meg. Ezt követően megkezdődhettek az egymással párhuzamosan folyó versenyek, bemutatók.
Az érdeklődők megtekinthették Karvai Sándor vak motoros bemutatóját, melynek során a jelenlévők érzékelhették, milyen fontos szerepet tölt be a látás és a figyelem a közlekedésben. A baleset-szimulációs gyakorlat alkalmával egy személygépkocsi borulásos balesetét szemléltették a résztvevők. A mentésben a tűzoltók, mentők és rendőrök is részt vettek, így az érdeklődők az intézkedéseikbe is betekintést nyerhettek. A tanulsága a bemutatónak, hogy a bekapcsolt biztonsági öv életet menthet. Az övet használók könnyű, míg a biztonsági övet nem használó utas súlyos sérülést szenvedett a szimuláció során. Kanyó Zsolt paralimpikon által zsűrizett versenyszám, a mobiltelefon-dobó verseny üzenete szerint senki ne telefonáljon vezetés közben, mivel az balesetet kiváltó ok lehet.
A programok között szerepelt még továbbá egy balesetmegelőzési előadás is, valamint a gépjárművezetői engedéllyel rendelkezők részére tesztvezetés. Ennek alkalmával a jelentkezők a vizsgabiztosoktól tanácsot kaphattak a vezetési technikáik javítására. Öt állomásból álló vetélkedőn, és kerékpáros ügyességi versenyen adhattak számot a fiatalok a KRESZ tudásukról és egészségügyi ismereteikről.
A gépjármű tulajdonosok részére is tartogatott a nap kellemes meglepetést. Ingyenes állapotfelmérésen győződhettek meg a járműveik műszaki állapotáról és annak szükséges javításáról, melyet követően azok biztonságosabbá válhatnak.
A motorkerékpárral rendelkezők rutinpályán gyakorolhatták a veszélyhelyzetek elkerülését és az autóversenyzést kedvelők a Rigó Motorsport Egyesületnek köszönhetően beülhettek egy versenyautóba, és megtapasztalhatták, hogy a versenysport más, mint a mindennapi közúti közlekedés.
A közlekedésbiztonsági nap zárásaként Ponyi Béla r. ezredes, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vezetője emlékplaketteket adott át több városi polgárnak a baleset-megelőzés terén nyújtott kimagasló tevékenységükért.
Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester záró szavait követően a Bon Bon együttes zenéje és a Zoltán Erika Tánciskola előadása tette teljessé a napot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.