Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. November 16. 20:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Farkas György-24/web/zsuffa csaba

Januári nyugdíjemelés - a 6 százalékos emelés törvényben rögzített

Januári nyugdíjemelés - a 6 százalékos emelés törvényben rögzített

A kormány egyeztet a januári nyugdíjemelésről. Varga Mihály pénzügyminiszter már néhány hete bejelentette, hogy januárban 6 százalékkal emelik a nyugdíjakat.

Az általa vezetett tárca a kormány honlapján tette közzé társadalmi egyeztetésre az erről szóló rendelet tervezetét.

Noha a véleményeket november 24-ig várják, a minisztérium is emlékeztet rá, a 6 százalékos emelés törvényben rögzített.

A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény alapján minden év januárjában a költségvetési törvényben meghatározott várható fogyasztói árnövekedésnek megfelelő mértékű emelést kell kapniuk a nyugellátásban vagy más, jogszabályban meghatározott ellátásokban részesülőknek.

A Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény 60. §-a szerint 2024 januárjában esedékes nyugdíjemelés meghatározásánál 6 százalékos inflációt kell figyelembe venni. A kormány új rendelete január elsején lépne hatályba, és a 2024. január 1-jét megelőző időponttól megállapított nyugdíjakra, illetve ellátásokra lenne érvényes.

Noha ezt többen vitathatják az általában alábecsült infláció miatt, a hatásvizsgálati lap szerint a 6 százalékos emelés előnyös lesz a nyugellátásban és azzal azonos módon emelendő más ellátásban részesülő 2,445 millió embernek.

A jövőre a kormány által prognosztizált mindenesetre várhatóan közelebb áll a ténylegesen bekövetkező pénzromláshoz, mint az idénre várt 15 százalék.

Ha fontos a cikk, ossza meg kedvenc Facebook csoportjában, vagy saját oldalán!

FIGYELEM! Salgótarjánban születtél, vagy nevelkedtél?!

SALGÓTARJÁN ARANYKORA KÖZÖSSÉG TALÁLKOZÓ lesz, 2024 JÚNIUS 1-én!
Ti akik 1960 és 1970 körül születtetek és itt koptattátok az aszfaltot! Gyertek találkozzunk, beszélgessünk és emlékezzünk gondtalan ifjúkori élményeidre. Szórakoztassuk egymást és érezzük nagyon jól magunkat, 2024 JÚNIUS 1-én!
ITT AZ ESEMÉNY, jelezzetek vissza:
https://www.facebook.com/events/622421699863485


InfoNógrád híroldal csoport - Salgótarján és környéke :-D

Kedvenc zenék, családi fotók és mozgóképek, saját történetek - posztban itt gyűjtjük majd, tehát Ide javasoljuk csatlakozni: https://www.facebook.com/groups/infonograd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.