Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2024. Február 29. 16:57, csütörtök | Helyi
Forrás: web/zsuffa csaba

iPhone telefonod van? Akkor ezt olvasd el!

iPhone telefonod van? Akkor ezt olvasd el!

1955 február 24-én született Steve Jobs amerikai informatikus, az Apple cég alapítója. Üzletember és feltaláló, akinek saját meghatározása szerint célja a könnyen kezelhető,

funkcionális és elegáns elektronikai termékek kifejlesztése.

Egy éves kora előtt örökbe fogadta a gazdag házaspár, Paul és Clara Jobs és ők adták neki a Steven Paul Jobs nevet. Őket tekinti valódi szüleinek. Az örökbefogadó Paul Jobs mérnök volt a városi elektronikai társaságnál, megadva ezzel a hátteret Steve jövőjéhez.

Kapcsolatot tart fenn vér szerinti szüleivel, a szíriai származású Abdulfattah Jandalival és az amerikai Joanne Simpsonnal és azok későbbi gyermekeivel is.

A főiskolát hamar abbahagyta, hogy elektronikai karrierjét építse. Azonban a főiskolán elvégzett szépírás kurzus nélkül a Macnek soha nem lettek volna változtatható betűképei vagy arányosan ritkított betűtípusai.

1976-ban Steve Wozniakkal és Ronald Wayne-nel közösen megalapította az Apple Computert.

Sokan tartják a számítástechnika egyik úttörőjének, aki meglátta a lehetőséget a grafikus felhasználói felületben (GUI) és az egérben. Jobs irányítása alatt fejlesztette ki az Apple Computer a cég egyik fő termékét, az Apple Macintosh számítógépet.

1986-ban felvásárolta az animációs filmeket készítő Pixar Animation Studios-t, ettől fogva ő volt a cég elnök-vezérigazgatója.

A Pixar munkája többek közt a Toy Story – Játékháború és a Némó nyomában. 2006-ban a Pixar feletti tulajdoni jogáért cserébe részvényeket kapott a Walt Disney Company-ben, amivel ő lett a Disney legnagyobb egyéni részvényese.

2005-ben ő tartotta az amerikai Stanford egyetem diplomaosztó ünnepségén a beszédet. 1991 március 18-án feleségül vette Laurene Powellt, három gyermekük született.

Korábbi kapcsolatából van egy lánya is, az 1978-ban született Lisa Brennan-Jobs. 2004 óta többször esett át komoly orvosi beavatkozásokon és hosszabb betegszabadságokon.

2011.10.05-én hunyt el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.