Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. December 28. 09:50, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Hivatalosan is felavatták az új öblösüveggyárat Salgótarjánban

Hivatalosan is felavatták az új öblösüveggyárat Salgótarjánban

Hivatalosan is felavatták csütörtökön Salgótarjánban az új öblösüveggyárat.

A Tarján Glas Kft. üzemében közel egyhónapos próbagyártási szakasz zárult le ma az ünnepélyes gyáravatóval. A ceremónia díszvendége Székyné dr. Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere mellett Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője, az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának elnöke volt, aki beszédében kiemelte, hogy a salgótarjáni öblösüveggyártás újraindítását hatvan százalékban állami támogatás segítette. A kormányzó párt frakcióvezetője szólt arról a munkahely megtartó és új munkahelyeket támogató programról is, amellyel január elsejétől szeretnék többek között olcsóbbá tenni a termelő szférában a foglalkoztatást. A gazdasági válság ugyanis megmutatta, hogy nem az új bankok és kereskedelmi központok jelentik a haladás útját, hanem a hazai gyártó üzemek létesítése, közöttük az importot kiváltó termékek gyártóinak segítése. Mint mondta, a salgótarjáni üzem jó példa minderre, és ha beindíthatják a kézi gyártás mellett a gépi palackgyártást is, a jó eredményeket mutató magyar bor és magyar pálinka végre magyar palackokba és poharakba kerülhet.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: Öblösüveggyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | Helyi

Helyenként zápor kialakulhat.

Rövidebb-hosszabb időszakokra mindenhol kisüt a nap, de az északkeleti tájak kivételével már sokfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar.

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség