Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2024. Január 08. 07:41, hétfő | Helyi
Forrás: OMSZ/index/zsuffa csaba

Életmentő lehet a segítségnyújtás - Az OMSZ kéri a lakosságot,

Életmentő lehet a segítségnyújtás - Az OMSZ kéri a lakosságot,

hogy ha földön fekvő embert látnak, menjenek oda hozzá és próbálják felmérni a helyzetet, a személy állapotát. Ha nem reagál a megszólításra, nem lehet felébreszteni,

azonnal mentőt kell hívni és megkezdeni az elsősegélynyújtás megfelelő módszerét, amiben a mentésirányító is tanácsot tud adni a hívás során. Ha nincs légzés, haladéktalanul meg kell kezdeni az újraélesztést!

Hozzátették: sok esetben az is nagy segítség, ha egy ittas, bóbiskoló embert a járókelők felébresztenek és talpra segítve biztonságos helyre irányítják. A fagypont alatti hőmérsékletek, a tél közeledtével különösen fontos ez a magatartás, amivel akár életet menthetünk.

Egy friss kutatás szerint még mindig sokan nem mernek segítséget nyújtani, ez nem csak hazánkra, az egész világra jellemző. Győrfi Pál tájékoztatása szerint a nagyvárosokban inkább másokra hagyják, a kistelepüléseken jobban ismerik egymást az emberek, ezért gyakrabban közbelépnek. A többség tart attól, hogy a bajbajutottal rosszat tesz. A szakember hangsúlyozta, annál rosszabbat nem tehetünk, hogy nem cselekszünk.

Ha fontos a cikk, ossza meg kedvenc Facebook csoportjában, vagy saját oldalán!

SALGÓTARJÁNIAK ÉS NÓGRÁD VÁRMEGYEIEK KÖZÖSSÉGE

"ADJUNK minél többet, minél TÖBBEKNEK!"

FACEBOOK oldalaink:
CSOPORT: https://www.facebook.com/groups/infonograd
MEGYEI HÍROLDAL: https://www.facebook.com/infonograd
ORSZÁGOS HÍROLDAL: https://www.facebook.com/InfoNograd.kozosseg
WEBOLDAL: https://www.infonograd.hu
TikTok: https://www.tiktok.com/@infonograd
Insta: https://www.instagram.com/infonograd_hiroldal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.