Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Programok | Családi

Alkotó Elem

Sze. 10. Szom - Okt, 20. Csüt
Horváth Endre Galéria | Nógrád, Balassagyarmat

“ALKOTÓ ELEM”
Bukits Eszter
Demjén Dorottya
Dömös Ajsa
Makoldi Gizella
Szűcs Teréz
5 alkotó szövetkezett arra, hogy az élet különböző területeiről érkezve összeadja tudását, ötleteit és közös pontokat keresve, megmutassa saját csatornáin keresztül, a világhoz való viszonyát.
A kiállítás témája az “ALKOTÓ ELEM” az élethez szükséges olyan elemi erők megjelenítésén alapúl mint a FÖLD, VÍZ, TŰZ, LEVEGŐ. Ezek az elemek formálódnak át a saját viszonyainkon keresztül Napsugárrá, Parázzsá, Hullámokká, Fává stb., úgy ahogy elemi kötődéseink megnyilvánulnak az ÉLETHEZ. Minden alkotás egy-egy elem megjelenítéséből indul ki úgy, hogy az alkotók - maguk - alkotó elemmé válnak a szó szoros és átvitt értelmében is, erre lehetőséget teremtve a befogadó közönségnek is.
Mindannyiunkban él egy kép, hogy milyen, ha KEREK A VILÁG. Milyen az, ha egységben élünk a nagyegésszel, ha egyensúlyban vagyunk önmagunkkal. Belülről éltetjük ezt a képet, - még akkor is, ha a tapasztalataink sokszor mást mutatnak, - félelem helyett kegyelmet teremtve.
A teremtés és alkotás olyan út, olyan ajándék korunkban, ami mindenki számára elérhetővé teszi, hogy kapcsolódjon a világ egészéhez, hogy rendezze önmagát, és - ahogy bent úgy kint, ahogy fent úgy lent, - rendezzük a teljességhez való viszonyunkat is.
Legyen ez a kiállítás az alkotó szándék által egy teremtő ima a világ rendjéért!

Horváth Endre Galéria

Nógrád, Balassagyarmat