Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Képek | Sport

Szeretett Sportágának Hódolva, Éppen A Fák Között Száguldva Érte A Végzetes Bukás...

2020-08-15 10:36:29

Oláh Gyárfás

Tegnap este a prológon még együtt nevettünk és örültünk annak, hogy ebben a nehéz időszakban újra versenyzünk és milyen sok néző van kint a miskolci salakmotoros pályán!

Az első gyorsaságin mint mindig, most is hibátlanul navigáltál, kiválóan mentetek Gergővel, most pedig a teljes ralis társadalom gyászolni kénytelen. Hatalmas űrt hagytál Magad után, a legtöbbünk számára nagyon nehezen feldolgozható, ami történt.

Őszinte részvétem a családnak és a hozzátartozóknak!

Ebben a hangulatban, ilyen szomorú eseményt követően nem tudunk odaállni a következő starthoz, így a versenyt azonnal leállítjuk. Zsolt régóta tagja az autósport társadalomnak, sok versenyzővel kiemelkedő eredményeket ért el, gyászol a magyar autósport, gyászol a szervizpark.
-Az MNASZ a saját halottjának tekinti Tóth Zsoltot.
13 órakor a DVTK Stadion melletti szervizparkban megemlékezést tartunk!
Nyugodj békében Zsolt!

Forrás: mnasz

"Nem tudom felfogni, hogy nincs többé" - újabb részletek derültek ki a szalagkorlátnak csapódott ralis navigátor halálos balesetéről

-Mályinka — „Jó pár éve feltettem magamnak a kérdést, hogy akarok-e még 180 km/órával száguldozni a fák között, aztán rájöttem, hogy igen. Huszonhat éve ezt csinálom, eköré szerveződik az életem, ezt élvezem” – mondta egy 2015-ös interjúban a rutinos navigátor, Tóth Zsolt (†48), aki a Miskolc Rally Bánkút–Mályinka közötti gyorsasági szakaszán szenvedett halálos balesetet.

Tóth és a pilóta, Dudás Gergő (23) autója a szombati viadalon átszakította a szalagkorlátot, ami a motor és a kerék között az utastérbe fúródott, majd a jármű továbbsodródott, míg egy fának nem csapódott. A navigátor a helyszínen életét vesztette, Dudást komolyabb sérülések nélkül, sokkos állapotban szállították kórházba.

Tóth három lány édesapja volt, családja mellett évtizedek óta az autósportnak élt, társai imádtak mellette versenyezni.

-Nemcsak a társam, a barátom volt, nem tudom felfogni, hogy nincs többé. Közel álltunk egymáshoz, többször vigyáztam a lányaira, amikor éppen dolga volt. A családja, a kislányai voltak a mindene, amikor pedig felvette az overallt és a sisakot, csak a versenyzés létezett számára – mondta lapunknak Kőváry Barna (45), Tóth korábbi pilótája.

– Szerencse a szerencsétlenségben, hogy minden gyorsan történt, ő az itinert nézte, nem is vehette észre, mi történik. Nagyságát mutatja, hogy a miskolci megemlékezésen a magyar ralisport minden tagja gyújtott egy mécsest érte. Én is ott voltam, és volt egy pillanat, amikor jött egy enyhe fuvallat, és pont az én mécsesemet fújta el... Hiszek benne, ezzel Zsolt jelzett, hogy neki most már minden jó.

-Ollé Sándor (51) hosszú éveken át volt Tóth pilótatársa, egészen a tavalyi évig. Nap mint nap beszélgettek, barátja halála borzasztóan megrázta.

-Tavaly megbeszéltük, én már nem tudom, és nem is akarom a leggyorsabb fiatal pilótákkal felvenni a versenyt, ő azonban szeretett volna továbbra is nagy sikereket elérni, s csatlakozott a fiatal Dudás Gergőhöz, akinek meg akarta tanítani a versenyzés csínját-bínját. Különleges ember volt, soha nem akart átlagos lenni – fogalmazott.
Karmester volt a kocsiban.

-Kőváry szerint Tóth különleges személyisége a végletekig el tudta vinni a pilótát.
– Mi 2009-ben ültünk össze, és abban az évben a kategóriánkban magyar bajnokok is lettünk. Aszerint a felfogás szerint versenyeztünk, hogy ő a karmester az autóban, én csak a pedálokat kezelem. Rábíztam az életemet, ő pedig elhitte, hogy megcsinálom, amit mond fogalmazott.

Forrás Fotók: MTI/ Vajda János

Szeretett Sportágának Hódolva, Éppen A Fák Között Száguldva Érte A Végzetes Bukás...
Szeretett Sportágának Hódolva, Éppen A Fák Között Száguldva Érte A Végzetes Bukás... Szeretett Sportágának Hódolva, Éppen A Fák Között Száguldva Érte A Végzetes Bukás... Szeretett Sportágának Hódolva, Éppen A Fák Között Száguldva Érte A Végzetes Bukás... Szeretett Sportágának Hódolva, Éppen A Fák Között Száguldva Érte A Végzetes Bukás... Szeretett Sportágának Hódolva, Éppen A Fák Között Száguldva Érte A Végzetes Bukás... Szeretett Sportágának Hódolva, Éppen A Fák Között Száguldva Érte A Végzetes Bukás...