Városlista
2023. szeptember 22, péntek - Móric

Képek | Közélet

Megkezdte működését az új salgótarjáni onkológiai központ!

2023-04-12 13:39:49

A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban már több mint tíz éve működik az onkológiai ellátás, amely most új mérföldkövéhez érkezett.
A megyei intézményben megkezdte működését a jelenleg elérhető egyik legmodernebb technol

Öt évvel ezelőtt, a Modern Városok Program keretén belül, 17,4 milliárd forintos kormányzati támogatással kezdődött el a kórház területén a 3300 négyzetméteres onkológiai központ kialakítása. Az új létesítményben teljeskörű kezelési lehetőségek, sugárterápiás és endovaszkuláris beavatkozások egészítik ki egymást, ennek köszönhetően az onkológiai műtétek feltételrendszere is lényegesen javul.
A beruházáshoz kapcsolódik egy olyan érfestéses laboratórium is, ahol a szív- és érrendszeri betegségeket, illetve az agyér-betegségeket is megfelelően lehet kezelni. Fontos újítás, hogy az úgynevezett endovaszkuláris onkológiai technikának köszönhetően az arra alkalmas formájú és megjelenésű daganatos betegségekben minimális beavatkozással érhető el terápiás siker.
Hazai viszonylatban a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban kialakított sugárterápiás centrum 14. az országban. A komplex kezelések orvosok, orvos-fizikusok, asszisztensek együttműködésével valósulnak meg, a fejlesztéseknek és a beszerzett eszközöknek köszönhetően pedig az egyik legmodernebb ellátóegység kezdheti meg működését.

Megkezdte működését az új salgótarjáni onkológiai központ!
Megkezdte működését az új salgótarjáni onkológiai központ! Megkezdte működését az új salgótarjáni onkológiai központ! Megkezdte működését az új salgótarjáni onkológiai központ! Megkezdte működését az új salgótarjáni onkológiai központ! Megkezdte működését az új salgótarjáni onkológiai központ! Megkezdte működését az új salgótarjáni onkológiai központ! Megkezdte működését az új salgótarjáni onkológiai központ! Megkezdte működését az új salgótarjáni onkológiai központ!