Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Képek | Közélet

Embercsempész bíróság előtt!

2023-03-24 06:51:33

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai három nap alatt lezárták a hét elején embercsempészésen tetten ért cseh férfi ügyének vizsgálatát.

Mint arról korábban hírt adtunk, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársai migrációs ellenőrzés során 2023. március 21-én 6 óra 53 perckor Pösténypuszta belterületén vontak ellenőrzés alá egy cseh forgalmi rendszámú tehergépkocsit. A saját észlelés alapján történő igazoltatás eredményre vezetett, ugyanis a 33 éves cseh állampolgárságú férfi által vezetett teherautó csomagterében 23 illegális migráns tartózkodott, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A balassagyarmati és a szécsényi rendőrök a cseh embercsempészt, valamint a 23 külföldit elfogták.

A 33 éves embercsempész ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói befejezték, és a férfit az elkövetéstől számított 72 órán belül az ügyészség bíróság elé állította. A Balassagyarmati Járásbíróság a 33 éves cseh állampolgárságú férfit jogerősen 5 év börtönbüntetésre ítélte és 10 évre kiutasította Magyarország területéről.

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Embercsempész bíróság előtt!
Embercsempész bíróság előtt! Embercsempész bíróság előtt! Embercsempész bíróság előtt! Embercsempész bíróság előtt! Embercsempész bíróság előtt!