Városlista
2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Képek | Közélet

Csütörtökön sem pihentek vármegyénk tűzoltói

2023-01-20 13:32:07

Megcsúszott és az oldalára borult egy személyautó csütörtök délelőtt a 23-as főúton, Bátonyterenye külterületén. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és a forgalom irányításában segédkeztek. Az egység az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkénteseinek segítségével kerekeire állította a járművet, majd levontatta az úttestről. A mentés ideje alatt félpályán, váltakozva haladt a járműforgalom. Az autóban csak a sofőr utazott, nem szenvedett sérülést a baleset során.

Hét alkalommal riasztották a Nógrád vármegyei tűzoltókat a nagy mennyiségű csapadék miatt csütörtökön. Esővíz által elárasztott pincék miatt kértek segítséget Mátraszőlősön, Herencsényben, Somoskőújfalun, Etesen, Endrefalván és Szalmatercsen. A családi házak pincéjéből a vármegye hivatásos és önkéntes tűzoltói szivattyúk segítségével távolították el a felgyűlt vizet. Személyi sérülés egyik káreset során sem történt.

Kidőlt a fala egy ötlakásos, földszintes társasház egyik üresen álló lakásának csütörtök délután Salgótarjánban, a Hársfa úton. A helyi hivatásos tűzoltók kordonszalaggal körbezárták a veszélyessé vált épületrészt. Az épületet egy statikus szakember is átvizsgálta, aki megállapította, hogy a többi lakásban nem keletkezett kár, azok lakhatók maradtak. Személyi sérülés nem történt.

Fotók: Salgótarján HTP

Forrás.:Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 Csütörtökön sem pihentek vármegyénk tűzoltói
 Csütörtökön sem pihentek vármegyénk tűzoltói  Csütörtökön sem pihentek vármegyénk tűzoltói  Csütörtökön sem pihentek vármegyénk tűzoltói  Csütörtökön sem pihentek vármegyénk tűzoltói  Csütörtökön sem pihentek vármegyénk tűzoltói  Csütörtökön sem pihentek vármegyénk tűzoltói  Csütörtökön sem pihentek vármegyénk tűzoltói  Csütörtökön sem pihentek vármegyénk tűzoltói  Csütörtökön sem pihentek vármegyénk tűzoltói