Városlista
2021. június 13, vasárnap - Antal, Anett

Hírek

2021. Május 11. 15:36, kedd | Helyi
Forrás: police

Zebra terv

Zebra terv

Nógrád megyében is kiemelt cél a gyalogosok biztonsága!

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága 2021. május 11-13. között hirdette meg „Zebra terv” elnevezésű balesetmegelőzési kampányát. A kampányhoz a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és valamennyi rendőrkapitányság csatlakozott.

Nógrád megyében május 11-13. között valamennyi városban a gyalogos-átkelőhelyek környékén kiemelt rendőri jelenlétre számíthatnak az arra közlekedők. Az ellenőrzés során a rendőrök nagy hangsúlyt fektetnek mind a gyalogosok, mind a járművezetők szabálykövető magatartásának ellenőrzésére, amely történhet testkamera és civil járművek alkalmazásával is.

Kérjük a közlekedés valamennyi résztvevőjét, hogy figyeljenek egymásra és tartsák be az alábbi szabályokat!

  • Ha a gyalogos az út egyik oldaláról a másikra kíván átmenni, úgy elsősorban a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kell átkelnie!
  • Ha a kijelölt gyalogos-átkelőhelynél a gyalogosok forgalmát fényjelző készülék szabályozza, a gyalogos csak és kizárólag a zöld jelzésnél haladhat át! A villogó zöld jelzésnél az áthaladást már nem lehet megkezdeni. Piros jelzés a gyalogosok számára is az áthaladás tilalmát jelzi akkor is, ha nincs járműforgalom.
  • Ha a zebránál nincs elhelyezve forgalomirányító fényjelző készülék a gyalogos kellő körültekintéssel köteles meggyőződni az áthaladás veszélytelenségéről és tartózkodnia kell minden olyan magatartástól, amely a jármű vezetőjét hirtelen fékezésre, vagy irányváltoztatásra kényszeríti!
  • Ha nincs a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely, akkor a gyalogos mielőtt az úttestre lép, köteles meggyőződni arról, hogy áthaladásával a járműforgalmat nem zavarja! Nem léphet az úttestre, ha a jármű olyan közel van, hogy annak zavarása nélkül az úttesten nem tud átkelni!
  • Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a KRESZ 43. § (2) bekezdése alapján a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy a járművel, amennyiben szükséges meg is tudjon állni!

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 11. 11:38, péntek | Helyi

Így közlekedtek Ti! - pályázat

Diákok egyénileg és egy általános iskola osztálya is készített és juttatott el pályaműveket a megyei rendőr-főkapitányságnak.

2021. Június 11. 10:45, péntek | Helyi

Közúti közlekedési ellenőrzés Salgótarjánban

Közúti közlekedési ellenőrzést tartottak a Nógrád megyei rendőrök a megyeszékhely bel-, és külterületén.

2021. Június 10. 11:52, csütörtök | Helyi

Viseljen védőfelszerelést! - videó

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága kisfilmmel hívja fel a figyelmet a biztonságos motorozásra.

2021. Június 10. 09:19, csütörtök | Helyi

Versenyautó-tesztelés miatt útlezárás Nógrád megyében

Időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani a Zagyvarónát és Ceredet összekötő közúton.