Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Március 03. 07:01, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Zárja fiókjait az AXA

Zárja fiókjait az AXA

A hazai jelzáloghitel-kihelyezés ellehetetlenülése és a rossz középtávú kilátások miatt az AXA Bank magyarországi fióktelepe március közepétől ügyfélcentrumait fokozatosan összevonja, erőforrásait átcsoportosítja.

Ezzel párhuzamosan a bank irányítását új vezető veszi át. Az AXA a jövőben a meglévő hitelállomány gondozására, a Kormányzati Árfolyam-rögzítési Program támogatására és betétgyűjtésre fordítja majd erőforrásait.

A pénzügyi szolgáltatók tevékenységét érintő, jelenlegi nehéz környezetben a Bank felülvizsgálta üzletágait és szervezetét. A költséghatékonyság fenntartása érdekében a menedzsment úgy döntött, hogy az országos ügyfélcentrum-hálózatot összevonja, és 13 ügyfélcentrum tevékenységét fokozatosan megszünteti. Július 1-jétől az AXA ­– a direktbanki lehetőségek mellett – Budapesten kettő, Debrecenben, Győrött, Pécsett és Kecskeméten pedig egy-egy kiemelt regionális központtal áll majd ügyfelei rendelkezésére.

Az ügyfélcentrumok, majd fokozatos összevonásuk után a regionális központok kibővített ügyintézői létszámmal és meghosszabbított nyitva tartással várják az ügyfeleket. A bank ezen kívül megerősített telefonos ügyfélszolgálattal és weboldalán elhelyezett részletes információkkal segíti ügyfeleit a hiteltörlesztés könnyítésével kapcsolatos tájékozódásban. A regionális központok július 1-je után is tovább folytatják a bank meglévő jelzáloghitel-állományának gondozását és a betétgyűjtést is.

Miközben az AXA csoport Magyarország többi üzletágát (Biztosító, Egészségpénztár, Nyugdíjpénztár) továbbra is Jacques Maire irányítja, a Bank vezetését a fejlődés ezen új szakaszában Albert Roggemans veszi át. A belga állampolgárságú vezető mostani pozícióját megelőzően közel negyven évig dolgozott az ING lakossági bankjánál, ahol hitelezési és értékesítési területen tevékenykedett. A szakember az elmúlt három évben az ING Románia vezérigazgatójaként jelentős tapasztalatokat szerzett a kelet-európai pénzügyi szolgáltatói piac működéséről.

A bank a változásokról levélben küld tájékoztatást valamennyi ügyfelének. Az Ügyfélcentrumok összevonásával kapcsolatban az AXA jelenlegi ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. A direktbanki működési modellnek köszönhetően a kapcsolattartás levélben, telefonon és az interneten továbbra is folyamatos marad. Amennyiben az ügyfelek mégis a személyes kapcsolattartás mellett döntenek, akkor ezt megtehetik a tovább működő regionális központokban.

Az AXA igyekszik abban is segítséget nyújtani abban, hogy az Ügyfélcentrumok összevonásában érintett munkatársak újból számukra megfelelő munkához juthassanak. A cél az, hogy minél több munkavállaló állása megmaradjon az AXA-nál – áll a pénzintézet közleményében

A bezáró ügyfélcentrumok a következők:

Március 14-én: Szolnok, Ságvári E. körút 8.; Zalaegerszeg, Iskola köz 6-8.

Április 1-jén: Budapest, III. kerület, Bécsi út 136. Stop.Shop; Budapest, IV. kerület, Árpád út 48-50; Budapest XIII. kerület, Váci út 18; Budapest IX. kerület, Lechner Ödön fasor 1; Budapest, XIV. kerület, Örs vezér tere 2; Budapest XV. kerület, Szentmihályi út 131, Pólus Center.

Július 1-jén: Budapest, XII. kerület, Alkotás utca 11; Budapest, VIII. kerület, Harminckettesek tere 6/A;
Dunaújváros, Vasmű út 21; Szeged, Kelemen László utca 7; Miskolc, Corvin u. 1-3.

A július 1-je után tovább működő AXA regionális központok a következők:

Budapest, II. kerület, Margit krt. 62; Budapest, XIII. kerület, Váci út 135-139; Debrecen, Kálvin tér 4/A; Győr, Pálffy u. 4/B; Kecskemét, Kossuth tér 6-7; Pécs, Nagy Lajos király útja 10.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt