Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Június 10. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

XXVII. Hóman Bálint Numizmatikai Nyári Egyetem

XXVII. Hóman Bálint Numizmatikai Nyári Egyetem

A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete több, mint négy évtizedes múltra tekint vissza.

Az ország 43 településén, közel 3000-es tagsággal bír. Az egyesület kiemelt célja, a szakmai, gyűjtői ismeretek elsajátítása, a gyűjtői érdeklődés felkeltése. Ezért jövőképük nem más, mint a numizmatikai anyagok gyűjtésének, kedveltségének magas szakmai szintre emelése. Épp ezekből az elgondolásokból született meg 1984-ben a numizmatikai nyári egyetemi rendszer, amely az egyesület legmagasabb szintű továbbképzési rendszere. Pár év szüneteltetést követően, 2001-ben a tatai szervezet kezdeményezésére Hóman Bálint Numizmatikai Nyári Egyetem elnevezéssel újraszerveződött a szakmai ismeretek átadása.

Az ez évi - Salgótarjánban megszervezésre kerülő - a 27. a sorban, melyet a MÉE Nógrád megyei Szervezete vállalt.

Mint eddig minden alkalommal, itt is 9 óra előadást hallgathatnak meg a résztvevők, melyet minden alkalommal szakmai konzultáció követ majd. Az előadások témái igazodnak a gyűjtői érdeklődéshez, hiszen szó lesz nógrádi tallérleletekről, római és kelta pénzekről, nógrádi szükségpénzekről, középkori magyar pénzekről, felülbélyegzett bankjegyekről, címertani ismeretekről, valamint I. világháborús emlékérmekről és hadikitüntetésekről is.

Minden nyári egyetem célja, annak a helynek és környékének a megismerése, ahol a 3 nap programjai zajlanak, ezért a megyeszékhelyen kívül a résztvevők megismerkedhetnek a Világörökség részét képező Hollókővel is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.