Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2019. Április 02. 07:22, kedd | Belföld
Forrás: police.hu

Vonattal csempészte a drogot a nő, 20 milliónyit foglaltak le a rendőrök

Vonattal csempészte a drogot a nő, 20 milliónyit foglaltak le a rendőrök

Két kábítószer-kereskedőt fogtak el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai a minap, a gyanúsítottaktól húszmillió forint értékű kábítószert foglaltak le.

A rendőrség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 28 éves, nigériai A. O. és a 23 éves, fővárosi L. Tamara ellen – közölte a rendőrség oldalán.

Az egyenruhások március 30-án a Keleti pályaudvar parkolójában vonták intézkedés alá L. Tamarát, akinél a ruházat- és csomagátvizsgálás alkalmával 239 gramm kokaint találtak. A nő a kábítószert Svájcból szállította Budapestre értékesítési céllal. A helyszínre érkező 28 éves társát szintén intézkedés alá vonták a nyomozók.

A rendőrök átkutatták közös VI. kerületi lakásukat és több mint 3 kilogramm (több ezer) ecstasy tablettát, 310 gramm – az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint – kokaint, 76 gramm halucinogén gombát, csekély mennyiségű marihuánát, valamint a kábítószer hígításához és adagolásához használt eszközöket és nagy mennyiségű valutát találtak. A lefoglalt drogok feketepiaci összértéke közel 20 millió forint.

A rendőrök kihallgatták a két gyanúsítottat, majd őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet hétfőn az illetékes bíróság elrendelt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

Címkék: drog, kábítószer, svájc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.

2024. Május 08. 07:42, szerda | Belföld

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti