Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Július 13. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Visszaszerezné a barnamezős területeket Salgótarján

Visszaszerezné a barnamezős területeket Salgótarján

Salgótarján völgyváros, de ha az adottságait kihasználja, zöldváros lehet – mondta Székyné Sztémi Melinda, a megyeszékhely legutóbbi testületi ülésén.

A megfogalmazás azonban nem az egyébként is zöld természeti környezetre utalt, átvitt értelemben a város belső területein egyre inkább rozsdatemetőnek számító elhagyott területek hasznosítását, rehabilitációját jelenti - magyarázta a Rádió Focus információs magazinjában a városvezető. A polgármester kifejtette, hogy a zöldmezős beruházásokkal lassan elfogynak a hasznosítható területek a város környékén, miközben a kilencvenkilenc százalékban magánkézbe került, és évek óta elhagyott gyártelepek tulajdonosai érzékelhetően nem munkahelyteremtésben gondolkodnak. A polgármester szólt arról is, hogy ezeknek a város területén lévő „barnamezős" területeknek a visszaszerzéséhez kormányzati segítséget kér Salgótarján önkormányzata. Mivel zöldmezős beruházásra alig tíz hektár áll Salgótarjánban rendelkezésre, ezeket az ipari infrastruktúrával ellátott területeket kell rendbe hozni és az új befektetők rendelkezésére bocsátani.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: salgótarján

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:20, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR

Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel az ott történteket.

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.