Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Június 05. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Visszakerül Mátraverebély-Szentkútra a Mária-szobor

Visszakerül Mátraverebély-Szentkútra a Mária-szobor

Pünkösdre visszaszállítják Mátraverebély-Szentkútra a Mária-szobrot, miután befejeződött az ottani bazilika kegyoltárának restaurálása és az új liturgikus tér kialakítása - közölte a Ferences Sajtóközpont az MTI-vel.

Mint írták, a templom korábbi oltárát életveszélyes állapota miatt el kellett bontani. A munkálatok közben került elő az eredeti barokk szoborszekrény, ebben helyezik el a kegyszobrot, amelyet átmenetileg a budapesti Szent István-bazilikában őriztek. A Szűzanya-szobrot pénteken búcsúztatják a hívek a Szent István-bazilikában. Az ünnepi szentmisét Erdő Péter bíboros celebrálja.
Mielőtt a kegyszobor a Nógrád megyei településre ér, a hívek a pásztói plébániatemplomban is leróhatják tiszteletüket a Mária-áhítaton.
A pünkösdi ünnepek alkalmából Mátraverebély-Szentkúton szombat este megáldják a restaurált mozaikkompozíciót. Pünkösdvasárnap Palánki Ferenc egri segédpüspök, pünkösdhétfőn pedig Beer Miklós váci megyés püspök mutatja be a szentmisét és vezeti a körmenetet. A szentkúti ferencesek aznap a házassági jubileumukat ünneplő házaspárokat is várják: megújíthatják házassági fogadalmukat, és külön áldásban részesülnek.

InfoBlogok

Címkék: Szentkút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.

2024. Május 02. 11:18, csütörtök | Helyi

ingatlan.com: áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet.

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re.

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ