Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2023. Október 31. 18:21, kedd | Belföld
Forrás: ujsagmuzeum/web/zsuffa csaba

Vissy Károly György - olyan volt, mint egy lelkiismeretes nagypapa,

Vissy Károly György - olyan volt, mint egy lelkiismeretes nagypapa,

aki a széltől is óvja az unokáját. S olykor szó szerint a széltől is óvott mindenkit, viharra égzengésre figyelmeztetve.

2011. november 4-én hunyt el. Ő volt aki tv stúdiót létesített, hogy közérthetően, szakértőktől kaphassanak a nézők időjárásjelentést.

Arra törekedett, hogy a meteorológiát közelebb hozza az emberekhez, szakmája eredményeit és szolgáltatásait minél közérthetőbben tegye elérhetővé az emberek számára.

1997-ben javaslatára létrejött az OMSZ épületében az a tévéstúdió, amely azóta több TV társaságot is kiszolgál, ahol Vissy Károly, mint az MTV főmeteorológusa, valamint meteorológus kollégái adtak, illetve adnak naponta többször is szakértő jelentést.

1971-ben meghívást kapott a 17. szovjet Antarktisz-expedícióban való részvételre. Közel fél évet töltött el a Vize Professzor nevű tudományos kutatóhajón, ezen belül egy hónapot az Antarktisz Mirnij és Vosztok nevű kutatóállomásain.

Vissy Károly egy 1974-es felvételen. - Fotó: Arcanum/Tükör

Vissy Károly több volt, mint egy időjós. Afféle iránytű volt, akire mindig illett odafigyelni. Imádta az életet és imádta a munkáját. Gyerekként talán nem is álmodhatott arról, hogy egyszer majd ő lesz szakmája egyik legelismertebb alakja. Szeretett dolgozni, emellett rendszeresen mozgott.

Fotó: Arcanum/168 Óra/Vasárnapi Hírek

Vissy Károly 76 évet kapott a sorstól.Fotó: Arcanum/Somogyi Hírlap

Vissy Károly, a mindig elegáns, választákosan fogalmazó, és a képernyőn tudós professzorként festő meteorológus 12 éve nincs közöttünk. Tizenkét éve nem beszélhet zivatarokról, frontokról, napsütésről. Tizenkét éve hiányzik…

Nyugodj békében, Vissy Károly!

Ha tatszett a cikk, ossza meg kedvenc Facebook csoportjában, vagy saját oldalán!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.