Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Június 20. 16:59, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Világrekord: foggal húzott el egy repülőgépet Sinka Zsolt magyar erőművész

Világrekord: foggal húzott el egy repülőgépet Sinka Zsolt magyar erőművész

Foggal húzta el a Budapest Airport 1. termináljának forgalmi előterén a Wizz Air magyar légitársaság egyik Airbus A 320-as típusú, 180 személyes repülőgépét Sinka "Popeye" Zsolt magyar erőművész, aki ezzel világrekordot állított fel.

A rekordot csütörtökön délelőtt több mint 31 Celsius-fokos hőségben állította fel az erőművész. A különleges mutatványhoz a Wizz Air adta kölcsön az egyik gépet, amely két járat között egy gyors kitérőt tett az 1. terminálra. Ennek a gépnek a fedélzetén érkezett át a rekordkísérlet helyszínére Sinka "Popeye" Zsolt is - adta hírül a Budapest Airport közleménye.
Az 50 tonnát meghaladó tömegű repülőgép orrfutójához erősített kötelet a fogai közé vette az erőművész, nekifeszült és egyre gyorsuló tempóban húzni kezdte a gépet. A mutatvány végén a guruló repülőt a kabinban ülő a pilóta fékezte le.
A hitelesítő mérésen Sinka "Popeye" Zsolt az ötven tonnát meghaladó tömegű A 320-as repülőt 52 másodperc alatt 39,2 méterre vontatta el.
"Kicsit tartottam a szokatlanul nagy melegtől, hiszen a korábbi főpróbán ideális hőmérséklet, nagyjából 15 fok és borult ég volt, most meg szinte lövellte az arcomba a meleget a 43 fokos beton" - fogalmazott a világrekord felállítása után Sinka "Popeye" Zsolt.
Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója elmondta, a repülőtér munkatársai egy ekkora repülőgép megmozdításához egy 265 lóerős dízelmotorral felszerelt traktort használnak, amelynek vonóereje 25 ezer kilogramm.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.