Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Január 22. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Világháborús lőfegyvereket is rejtegetett

Világháborús lőfegyvereket is rejtegetett

A 65 éves salgótarjáni férfit a rendőrök elfogták, a lakásában hatósági engedély nélkül tárolt lőfegyvereket és lőszereket lefoglalták.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást F. István 65 éves salgótarjáni lakos ellen.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai 2014. január 20-án 16 óra körüli időben vagyon elleni bűncselekmény gyanúja miatt házkutatást tartottak F. István salgótarjáni lakásán. Ennek során a hatóság tagjai lopásból származó tárgyat nem találtak, azonban – az előzetes szaktanácsadói vélemény alapján - két, az első és a második világháborúban használatos puskát, és egy darab forgótáras flóbert pisztolyt, továbbá különféle lőszert és több hatástalanított lőszerhüvelyt foglaltak le. A férfi a lőfegyverek és lőszerek tartására megfelelő hatósági engedéllyel nem rendelkezik.
A rendőrök F. Istvánt elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, és vele szemben az eljárás - szabadlábon hagyása mellett - szakértő bevonásával folyamatban van.

További cikkeink:
Ízkollázs
Menetrendek
Képeslapküldő
Traffipax

Címkék: világháborús

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:01, csütörtök | Helyi

A kormány álláspontja a NATO terveivel kapcsolatban

A NATO egy ukrajnai misszió felállítását tervezi. Ez magában foglalná a katonai kiképzést és a fegyverszállítások koordinációját is.

2024. Május 16. 06:45, csütörtök | Helyi

Miért szakítanak a szerelmesek?

A tudomány feltárta, miért szakítanak a szerelmesek. Minden kapcsolat vége az energiabefektetés hiányával okolható, a matematikai modellek legalábbis ezt állítják.

2024. Május 16. 06:01, csütörtök | Helyi

Viszlát avokádó

Az éghajlatváltozás miatt a jövőben eltűnhet az avokádó. Egy friss jelentés szerint az éghajlatváltozás „szörnyű hatással” van az avokádóra. Az olyan országok termőterületein, mint Burundi, Chile, Peru, Spanyolország

2024. Május 16. 05:30, csütörtök | Helyi

Vákuummal szívják vissza a levegőbe került szén-dioxidot

Gigantikus vákuummal szívják vissza a levegőbe került szén-dioxidot Izlandon. Meglehetősen kézenfekvő megoldással veszi fel a harcot a károsanyag-kibocsátással szemben a Climewors nevű cég,