Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. December 12. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Vigyázzanak értékeikre!

Vigyázzanak értékeikre!

Bűnmegelőzési tanácsok a karácsonyi bevásárlás időszakára.

Az év végi ünnepek közeledtével az egyre fokozódó ünnepi hangulatban azsúfolt üzletekben, bevásárló központokban, tömegközlekedési eszközökönsokan megfeledkeznek értékeikről és a legalapvetőbb biztonsági szabályokbetartásáról. A gyors pénzszerzési lehetőséggel próbálkozók főként azsúfoltabb vásárokban, bevásárló központokban, piacokon, vagytömegközlekedési eszközökön – az emberek figyelmetlenségétkihasználva - keresik a kínálkozó alkalmat.

Annak érdekében, hogy az ünnepi hangulatot semmi ne zavarhassa meg,kérjük fogadja meg az alábbi tanácsokat.

- Vásárláskor, az áru válogatásakor soha ne tegye le táskáját,pénztárcáját a pultra, azt ne hagyja a bevásárlókocsiban vagykosárban!

- Vásárláskor csak a legszükségesebb iratait vigye magával!

- Fokozottan figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, tömegbentartózkodik!

- Értéktárgyait, iratait ne tegye táskája, kosara tetejére, annakkülső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben, vagy zárható táskábanhelyezze el, melyet szorosan, testközelben tartson!

- Annyi készpénzt vigyen magával, amennyire feltétlenül szüksége van!A pénzt nem ajánlatos egy helyen tartani! Fizetéskor használjonbankkártyát, természetesen a kellő odafigyeléssel!

- Bankkártya használata esetén, PIN kódját jegyezze meg, ne írja felsehova!

- A bankautomata használata előtt ellenőrizze a kártyabefogadó,illetve a készpénzkiadó nyílás sértetlenségét! Pénzfelvételkor legyenkörültekintő, óvatos! Látható helyen ne hagyjon értéketgépkocsijában, az autó nem biztonságos tárolóeszköz!

- Üres táskát sem érdemes a kocsiban hagyni, hiszen a tolvaj csak ajármű feltörése után veheti észre, hogy nem zsákmányolt semmit. Agépkocsi feltörése a bosszúságon túl jelentős anyagi kárt is jelent.

- Mindig zárja be a jármű ajtaját, az ablakokat húzza fel, kapcsoljabe a riasztót, még akkor is, ha csak pár percre száll ki!

Amennyiben sérelmére bűncselekményt követtek el, vagy bűncselekménytészlel, úgy azonnal tegyen bejelentést a legközelebbirendőrkapitányságon vagy az ingyenesen hívható 107-es, illetve112-es segélyhívó számokon!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 15:15, kedd | Helyi

Áder János a fenntartható életmódról és az újrahasznosíthatásról is beszélt diákoknak Pétervásárán.

Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke környezetvédelmi, fenntarthatósági témájú előadást tartott.

2024. Május 07. 08:33, kedd | Helyi

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók.

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 08:00, kedd | Helyi

Záporok, zivatarok jönnek.

Egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, zápor, zivatar.

2024. Május 07. 04:26, kedd | Helyi

A magyar olimpiai csapat párizsi formaruhái

Élsportolók és hírességek mutatták be a magyar olimpiai csapat párizsi formaruháit. A Magyar Sport Napján tizenhat-tizenhat élsportoló és meghívott híresség mutatta be a magyar olimpiai és paralimpiai csapat formaruháit.