Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Október 10. 14:21, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Végtörlesztés: sok a panasz a bankokra

Végtörlesztés: sok a panasz a bankokra

Sokan panaszkodnak az interneten a bankokra a végtörlesztéssel kapcsolatos ügyintézés miatt.

Van, aki azt mondja: csak hosszú várakozás után reagálnak a hívásokra, vagy éppen felületes információkat adnak. Volt olyan ügyfél, aki végtörleszteni akart, erre meg is volt a pénze, de az ügyintéző inkább a hitelre akarta rábeszélni - számolt be az m1 Híradó.

Az m1 Híradónak nyilatkozott egy nő, aki elmondta, hogy már egy hete próbál kérdéseire választ kapni bankjánál. Végtörleszteni szeretne. Sokadik telefonhívás után végre behívták egyeztetni. 'Örültem, hogy egyáltalán felvették a telefont, gondolom nem csak én érdeklődtem, így annak örülök csak, hogy legalább időpontot kaptam egy héten belül' – nyilatkozta Nagy Anna.

Emellett egyre több internetes bejegyzést lehet olvasni arról, hogyan próbálják egyes bankok akadályozni a végtörlesztést - ismertette a Híradó. A banknál már az ajtóban a biztonsági őr lebeszél a végtörlesztésről - írják egy közösségi portálon. Egy másik bejegyzés szerint azt mondták az ügyfélnek a bankban, hogy csak egy forrásból lehet végtörleszteni, részben készpénzben, részben hitelből nem.

Az m1 Híradó közlése szerint van olyan pénzintézet is, ahol azt mondják, hogy a végtörlesztési szándékot legfeljebb egyszer lehet bejelenteni december 30-ig. A törvény ezt a kérdést nem szabályozza. Van olyan bank is, ahol még a törvény által előírt 60 nap sem 60 nap. Ők ugyanis legkésőbb az 57. nap reggel 8-ig kérik a pénzt.

Többen panaszkodnak arra is, hogy nem tudják svájci frank alapú hitelüket forint alapúra váltani. Vagy egyáltalán nem kínál bankjuk forint alapú hitelt, vagy az utóbbi időben megemelte annak a kamatát. 'Ha egy elég nagy csapat összejön egy elég nagy hitelkerettel, akkor szerintem még a nagy bankok is tárgyalóasztalhoz fognak velünk ülni' – nyilatkozta Doubravszky György, aki annak a hitelközösségnek az alapítója, amelyet a devizahitelek átváltásának segítésére hozott létre.

A társulásnak már 150 tagja van, akik együttesen 2 milliárd forintnyi hitellel tartoznak a bankoknak. A bankokkal ellentétben a takarékszövetkezetek - egymással versenyezve - kínálják forinthiteleiket. Már a második szövetkezet kínál a bankokénál lényegesen alacsonyabb kamatú, forintalapú kölcsönt, amelynek fedezeteként elfogadnak devizahitellel terhelt ingatlanokat is.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.