Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. December 17. 10:22, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Végleges járművezetéstől eltiltás az ügyészi indítvány a haragosát az útról leszorító férfival szemben

Végleges járművezetéstől eltiltás az ügyészi indítvány  a haragosát az útról leszorító férfival szemben

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy 31 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki a tehergépkocsijával megkísérelte az útról leszorítani haragosa járművét.

A vád szerint az engedély nélküli vezetés miatt már járművezetéstől eltiltás hatálya alatt álló férfi 2019. december 14. napján az esti órákban tehergépkocsijával közlekedett Kálló lakott területén, amikor egy útkereszteződésnél észrevette, hogy haragosa kocsijával a közelben halad el. Elhatározta, hogy megijeszti őt, ezért utána hajtott, majd igen csekély követési távolságot tartva követni kezdte.

Amint a települést elhagyták, a vádlott gyorsított, majd áttért a bal oldali forgalmi sávba, és a személygépkocsi mellé érve szándékosan és folyamatosan jobbra kormányozta a tehergépkocsit, eközben érintőlegesen az autó bal oldalának ütközött. A leszorított autós ezt észlelve gyorsított és lehagyta a tehergépjárművet, a vádlott pedig visszafordult.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában a többszörös visszaeső vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság a járművezetéstől végleges hatállyal tiltsa el őt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | Helyi

Helyenként zápor kialakulhat.

Rövidebb-hosszabb időszakokra mindenhol kisüt a nap, de az északkeleti tájak kivételével már sokfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar.

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,